Cifuentes surt de l'Audiència de Madrid després de rebre la sentència (EFE/J. J. Guillén)
Madrid

Cristina Cifuentes, absolta de falsedat documental en el cas Màster

El tribunal troba culpables i condemna a 3 anys María Teresa Feito i a 1 any i 3 mesos Cecilia Rosado, com a autora i col·laboradora de la falsificació

Actualitzat

L'Audiència de Madrid ha absolt l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes pel cas Màster, en què la Fiscalia demanava per a ella tres anys i tres mesos de presó per falsedat documental. Acompanyada del seu fill, Cifuentes ha anat a l'Audiència per recollir la sentència, que ja ha estat notificada a les parts.

Cifuentes estava acusada d'un delicte de falsedat documental per induir la falsificació de l'acta del treball de final de màster del postgrau que va cursar a la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid (URJC), el 2012.

En el judici, la fiscal Pilar Santos Echevarría va considerar acreditat que l'exdirigent popular era "l'única, la primera i l'última beneficiària" de l'acta falsificada del seu treball de fi de màster. I afegia que la falsificació es va confeccionar amb la finalitat de "salvar la seva reputació i la seva carrera política".

Cifuentes, en canvi, va relatar davant del tribunal que va cursar el màster sense anar a classe i sense fer cap examen, i que va lliurar el treball sense exposar-lo davant el tribunal, cosa que també van fer diversos testimonis que van comparèixer a la vista oral.

"No en guardo cap exemplar. He estat buscant altres treballs que he dut a terme durant la meva vida acadèmica: no n'he trobat cap. No sé si això és normal o no, però no els he trobat", va assegurar l'expresidenta madrilenya per justificar que no havia trobat el treball.

El cas es va destapar el mes de març del 2018. El 25 d'abril, Cifuentes va dimitir com a presidenta de la Comunitat de Madrid després que la polèmica se sumés a la difusió d'un vídeo en el qual apareixia suposadament robant unes cremes. El mes següent deixava la representació política.

Condemna per les dues implicades

Per contra el tribunal sí que ha trobat culpables i ha condemnat la professora i exassessora del govern de Madrid María Teresa Feito i la professora de la URJC Cecilia Rosado, com a autora responsable i per col·laborar en la falsificació del document.

María Teresa Feito, exassessora del govern de Madrid, a la sortida de l'Audiència (EFE/J.J. Guillén)

María Teresa Feito ha estat condemnada a 3 anys de presó pel delicte de falsedat en document oficial com a autora de la falsificació de l'acta de treball de final de màster de la que era presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes. Pel que fa a Cecilia Rosado, que va reconèixer durant la vista haver col·laborat en la falsificació del document, els jutges han valorat la seva col·laboració amb la justícia i li han aplicat els atenuants de confessió i por insuperable.

La professora Cecilia Rosado a l'entrada de l'Audiència de Madrid (EFE/J.J. Guillén)
ARXIVAT A:
Cristina CifuentesCorrupcióPPComunitat de Madrid
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut