Joan Ignasi Elena al Parlament
Joan Ignasi Elena compareixerà a petició pròpia a la comissió d'Interior (ACN)

Crisi als Mossos: el conseller Elena explicarà al Parlament el cessament d'Estela

El cap de l'oposició, Salvador Illa, en una entrevista a "Els matins" de TV3 assegura que no descarta votar a favor d'una reprovació al conseller d'Interior

Redacció/Agències

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, compareixerà al Parlament per donar explicacions sobre la destitució de Josep Maria Estela com a comissari en cap dels Mossos.

La compareixença, que ha demanat ell mateix aquest dimarts, encara no té data, i serà en la comissió d'Interior. En tot cas, és molt probable que Elena faci referència a la situació del cos en la sessió de control al govern aquest dimecres, abans del ple.

La compareixença l'ha confirmat la portaveu del govern, Patrícia Plaja, que també ha dit que cal fer autocrítica. En la roda de premsa després de la reunió de l'executiu, ha admès que el que ha passat "no és desitjable".

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa després del consell executiu
La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha dit que cal fer autocrítica (ACN/Gerard Artigas)

A més, Plaja ha subratllat que hi ha "marge de millora" i ha remarcat que el "projecte propi" d'Interior passa per modernitzar i feminitzar el cos.

Justament, les discrepàncies en aquest objectiu, el d'incorporar més dones a la cúpula dels Mossos, haurien estat el punt d'inflexió que, segons ha afirmat el director del cos, Pere Ferrer, a TV3, ha provocat el relleu del comissari en cap.

De fet, Plaja també ha negat "ingerències polítiques" als Mossos. "Hi ha un lideratge polític, en cap cas relacionat amb ingerència política en la línia de comandaments", ha afirmat la portaveu, que també ha dit que la destitució no té res a veure amb els canvis al govern després de la sortida de Junts.


Illa no descarta una reprovació d'Elena

Unes hores abans, la destitució d'Estela ha estat motiu de crítica per part del cap de l'oposició, Salvador Illa. En una entrevista a "Els matins" de TV3, ha afirmat que no descarta votar a favor d'una reprovació al conseller d'Interior, Ignasi Elena.

Illa ha considerat "inaudit" que ni ell ni el president Pere Aragonès hagin donat explicacions sobre la destitució. Es tracta, segons ha afegit, d'una estrena "molt negativa" del nou govern.

Pots veure l'entrevista sencera al líder del PSC aquí:

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraGeneralitat de Catalunya
Anar al contingut