Rosa Peral, durant el judici a l'Audiència de Barcelona (ACN)
Rosa Peral, durant el judici a l'Audiència de Barcelona (ACN)

Crim de la Guàrdia Urbana: el Constitucional rebutja el recurs de Rosa Peral

Amb la decisió del tribunal, a l'exagent només li queda la via del Tribunal Europeu de Drets Humans

Redacció/ACNActualitzat

El Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs d'empara presentat per l'exagent de la Guàrdia Urbana Rosa Peral, condemnada a 25 anys de presó per l'assassinat de Pedro Rodríguez, segons ha avançat l'agència ACN.

Amb la negativa del Constitucional, es tanca el recorregut jurídic del cas a Espanya. Ara, l'única via que li queda a l'exagent de la Guàrdia Urbana és acudir al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg.

El tribunal no ha admès el recurs per un "defecte inesmenable" de no haver satisfet degudament el fet de "justificar l'especial transcendència constitucional del recurs".

El TC no ha entrat en el fons de la sentència, que es manté en els 25 anys de presó ordenats per l'Audiència de Barcelona i ratificats tant pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya com pel Tribunal Suprem.

Albert López i Rosa Peral, durant el judici
Albert López i Rosa Peral, durant el judici (Europa Press/David Zorrakino)

Peral va ser condemnada a 25 anys de presó per haver assassinat, juntament amb el també agent de la Guàrdia Urbana Albert López, la seva parella --i també agent-- Pedro Rodríguez, el maig de 2017.

El Constitucional també ha desestimat el recurs de López, segons ha avançat "El Taquígrafo". En el mateix judici, López va ser condemnat a 20 anys de presó.

 

 

ARXIVAT A:
JudicialTribunal Constitucional Guàrdia Urbana
Anar al contingut