Crida de presos i exiliats per la Diada: "Per tornar-ho a fer, cal tornar-hi a ser"
Pancartes per demanar la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats (ACN)

Crida de presos i exiliats per la Diada: "Per tornar-ho a fer, cal tornar-hi a ser"

Presos i exiliats demanen en un article conjunt que la societat catalana es mobilitzi de forma excepcional aquest Onze de Setembre

RedaccióActualitzat

Els presos i els exiliats, en un article conjunt amb motiu de la Diada, fan una crida a la societat catalana a participar en els actes de l'Onze de Setembre i a omplir els carrers de Barcelona en el que diuen que ha de ser una mobilització excepcional.

La carta la firmen els nou presos polítics i els set exiliats a Bèlgica, Suïssa i Escòcia: Dolors Bassa, Toni Comín, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Anna Gabriel, Oriol Junqueras, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Carles Puigdemont, Raül Romeva, Josep Rull, Marta Rovira, Jordi Sànchez, Meritxell Serret i Jordi Turull.

Els setze firmants creuen que, dimecres, els catalans han d'enviar al món "un missatge clar i inapel·lable" i no deixar que la repressió aconsegueixi un dels seus objectius, que és la divisió.

En el text, reivindiquen, en primer lloc, l'èxit de la Diada com a pas previ a la resposta davant de la sentència del Tribunal Suprem:

"L'èxit de la Diada serà la millor avantsala de la resposta davant de la sentència del Tribunal Suprem, la millor oportunitat per escenificar la força i el potencial del moviment sobiranista"

Al llarg de l'article, de dues pàgines, reafirmen que la repressió, en forma de vulneració dels seus drets polítics, i per extensió, també dels drets de milions de votants, són dues cares de la mateixa moneda. I remarquen que tot plegat és un retrocés democràtic que va molt més enllà de l'independentisme i afecta tota la ciutadania.

Defensen, que malgrat "els murs o els quilòmetres de distància", parlen des de la unitat "sense deixar-se a ningú pel camí".

"Per això, malgrat els murs o els quilòmetres de distància, us parlem des de la serenor i la determinació. Ens encomanem a l'esperit de dignitat i coratge de totes les diades, que ens encomaneu cadascú de vosaltres en tot moment. Amb la serenor de saber que tot això ho estem fent junts i no ens deixarem mai ningú pel camí."

Presos i exiliats asseguren que "per tornar-ho a fer, cal tornar-hi a ser":

"Amb el record dels qui ja no hi són i pel futur dels qui han de venir, compartir aquesta lluita amb tots vosaltres és un honor. Per tornar-ho a fer, cal tornar-hi a ser"

Firmen plegats des de les presons de Mas d'Enric, Puig de les Basses i Lledoners, i des de les ciutats de Ginebra, Brussel·les i Saint Andrews, a Escòcia.

Aquesta és la carta íntegra de presos i exiliats amb motiu de la Diada:

ARXIVAT A:
11SProcés catalàGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut