Crida als universitaris a vacunar-se per poder tornar amb un 70% de classes presencials
Aprofitar l'estiu abans de començar el curs per vacunar-se

Crida als universitaris a vacunar-se per poder tornar amb un 70% de classes presencials

Un 25% dels joves entre 20 i 29 anys tenen la pauta completa, un percentatge encara baix per Salut de cara al curs que ve

Actualitzat

Un de cada dos joves catalans de menys de 29 anys ja tenen posada almenys una dosi de la vacuna, però Salut vol ampliar aquesta xifra per augmentar el percentatge de joves immunitzats i garantir la màxima presencialitat als campus catalans de cara al curs vinent.

Per això, Universitats i Salut han engegat una campanya a través de les xarxes socials per animar els estudiants universitaris a vacunar-se abans que comenci el curs 2021-2022.

La campanya recorda la informació necessària per demanar dia i hora per vacunar-se o per fer-ho sense cita prèvia en els punts de vacunació habiitats a tot Catalunya.

Un jove rep la primera dosi de la vacuna
El 25% de joves d'entre 20 i 29 anys tenen la pauta completa de la vacuna (EFE/Anna Escobar)


70% de presencialitat a les aules

Salut considera fonamental la implicació dels joves per augmentar el nombre de vacunats en la franja d'entre 16 i 29 anys, abans que comencin les classes, per minimitzar l'impacte de la pandèmia i garantir la presencialitat a les aules.

Les facultats arrencaran les classes amb un màxim del 70% de presencialitat a les aules, i per primera vegada des de l'inici de la pandèmia hi haurà més activitat a les aules que a les classes virtuals. 

Un 25,5% dels joves entre 20 i 29 anys ja tenen la pauta completa, i un 54,9, la primera dosi. Són xifres similars a les de la franja d'entre 16 i 19 anys: 59,3% amb la primera dosi i 23,4% amb la pauta completa de vacunació.

Actualment, als joves de 16 a 29 anys se'ls està administrant la vacuna de Pfizer o Moderna.

Pla general d'una aula del Campus de Ciutadella de la UPF el primer dia de les PAU 2019, el 12 de juny de 2019. (horitzontal)
Es vol començar el curs amb el 70% de classes presencials a les facultats


Erasmus i estudis a l'estranger

El govern també ha prioritzat la vacunació dels alumnes d'Erasmus o estudis a l'estranger i per això aquest col·lectiu es va poder vacunar abans que s'obrís el període de la seva franja d'edat. I també els estudiants que havien de traslladar-se duramt l'estiu a països on fos necessari un certificat de vacunació.

En aquest moment, la vacunació a Catalunya està oberta per a totes les edats a partir de 12 anys. 


Un 60% de població vacunada

Gairebé un 60% dels catalans ja tenen la pauta completa, segons les dades de Salut. La vacunació s'ha centrat, sobretot, en els majors de 40 anys. Si ens fixem en els menors d'aquesta edat, el ritme de les vacunes és clarament inferior, però va avançant. De fet, la meitat dels joves de 16 a 29 anys ja tenen posada una dosi de la vacuna.

 

 

Les UCIs, encara per sobre dels 500 ingressats

Pel que fa les dades de la Covid a Catalunya, en les últimes 24 hores s'han sumat 21 defuncions, que arriben a les 22.951 des de l'inici de la pandèmia. També hi ha hagut des d'ahir 2.713 contagis nous.

D'altra banda, ha baixat en 56 la xifra de persones hospitalitzades, que són un total de 1.858, i també hi ha 16 pacients menys a les UCIs, on hi ha 580 ingressats en total. Des de fa 17 dies les UCIs es mantenen per sobre del llidar dels 500 ingressats per Covid.

La incidència del virus continua amb tendència a la baixa i se situa en 389, vuit punts menys que dimarts, mentre que la velocitat de transmissió està estabilitzada per sota d'1, tot i que en les últimes hores ha pujat una altra centèsima i se situa en 0,74.

ARXIVAT A:
VacunesUniversitatCovid-19Coronavirus Salut
Anar al contingut