Crida a la calma per les aglomeracions a les botigues d'alimentació

Les empreses distribuïdores asseguren que hi ha prestatges buits perquè no tenen temps de reposar els productes, no per desabastiment

Laura GalánActualitzat

Crida a la tranquil·litat per comprar aliments i productes de primera necessitat.

Tant els Mossos com la Guàrdia Urbana de Barcelona fan una crida perquè actuem amb calma quan anem a comprar. No es cansen d'advertir que l'abastiment de productes està garantit i que les aglomeracions als comerços poden acabar sent un problema.

Recomanen que les compres es facin amb normalitat i que es mantingui la distància social extraordinària d'un metre i mig entre persones.

 

 

 

Les empreses de distribució alimentària de Catalunya garanteixen el subministrament a supermercats i punts de venda d'aliments. També han fet una "crida a la calma" i a racionalitzar el consum per evitar aglomeracions i una acumulació innecessària de productes a casa.

La imatge de cues als supermercats i carros plens de productes s'han repetit des de primera hora d'aquest dissabte, davant la situació d'emergència generada per la pandèmia del coronavirus.

Davant la gran afluència de gent i el volum de les compres registrat en les últimes hores, que han deixat escenes de prestatgeries buides en nombrosos establiments, la patronal de les distribuïdores d'alimentació a Catalunya ha fet una crida a la tranquil·litat.

"Seguim garantint el subministrament d'aliments, no hi ha motius per alarmar-se."

El Consell d'Empreses Distribuïdores d'Alimentació de Catalunya (CEDAC), que agrupa empreses vinculades com Mercadona, Condis, Consum o Dia, representa uns 18.000 establiments a tot Catalunya.

La gran quantitat de clients que estan anant als supermercats està provocant que s'esgotin els productes en moltes de les prestatgeries sense que els treballadors tinguin temps de reposar-los.

Per això, fonts de CEDAC demanen tranquil·litat i serenitat per racionalitzar el consum de productes i recalquen que si es veuen prestatgeries buides "no és perquè no hi hagi productes", sinó perquè no hi ha temps material de treure'ls dels magatzems o portar-los de les "plataformes logístiques", que estan funcionant a ple rendiment.


No anar a comprar en família

També demanen a la gent que no vagi "en família" a comprar, sinó que hi vagin només les persones imprescindibles, per no agreujar les aglomeracions i no multiplicar el risc de contagis en espais públics.

Fonts de Bonpreu -que no està integrat al CEDAC- també han fet una "crida perquè no s'estengui el pànic".

 

En alguns establiments, com a Casa Ametller, s'ha limitat l'entrada de clients al màxim d'aforament del local i s'han vist cues al carrer. Abans d'entrar, personal d'aquesta cadena repartia guants de plàstic per triar els productes de la botiga.

 

Altres botigues d'alimentació més petites també deixaven entrar a la botiga en grups reduïts.

El Centre de Mercaderies d'Abrera no té cap problema d'abastiment
El Centre Integral de Mercaderies d'Abrera no té problemes d'abastiment

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha fet una crida a la calma i ha assegurat que "no té cap sentit acumular", referint-se a les compres massives als supermercats.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Alimentació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut