Cribratges massius a la Vall d'Hebron després dels brots de Covid a l'hospital
L'Hospital de la Vall d'Hebron ha pres mesures per evitar nous brots al centre (CCMA)

Cribratges massius a la Vall d'Hebron després dels brots de Covid a l'hospital

El centre vol evitar nous brots i dona per controlats els que hi havia després de detectar 28 pacients i 12 professionals positius

Actualitzat

L'Hospital de la Vall d'Hebron començarà aquest cap de setmana cribratges massius a totes les àrees i professionals per evitar el risc que sorgeixin nous brots, com els detectats al centre sanitari en els últims dies. Segons un comunicat de l'hospital, l'efecte dels brots s'ha donat per controlat, amb un cribratge que ha donat 28 pacients i 12 professionals positius, la majoria asimptomàtics o amb símptomes lleus.

El cap de setmana s'iniciaran les proves que es faran recorrent les totes les àrees, espais i unitats del centre. L'hospital considera que hi ha una "afectació mínima de professionals i pacients". El centre, sense comptar pacients i visitants, té 7.000 treballadors.

Cribratges massius a la Vall d'Hebron després dels brots de Covid a l'hospital
Durant 24 hores no s'han rebut entrades a Emergències, un dels serveis on es van detectar els brots (EFE/Toni Albir)

El centre ha continuat operatiu, tot i que durant 24 hores no ha rebut pacients derivats del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM). 

"Tot i l'empitjorament de la situació epidemiològica a la comunitat i a l'Hospital, continuem amb l'activitat ordinària, compatibilitzant-la amb l'augment de pacients Covid-19 dels darrers dies."
       

A principis d'aquesta setmana, Vall d'Hebron tenia hospitalitzats 81 pacients Covid, 16 d'ells crítics, i 848 més d'altres patologies, dels quals 121 estaven crítics.

Fonts pròximes al centre han xifrat en, almenys, tres brots els detectats a l'interior del centre, dos en el servei d'urgències, que han obligat a prendre mesures: 

  • restringir tots els acompanyants a excepció d'una persona per als ingressos pediàtrics, en cas de part i persones dependents o discapacitades, a més d'en el moment final de la vida.
  • anul·lar les sessions científiques de més de sis persones
  • limitat l'accés als bars i restaurants que ofereixen servei
  • tancats els bars que donen servei als usuaris

S'han seguit les mesures restrictives marcades pel Govern i avalades aquest divendres pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i es recorda a tots els professionals que respectin totes les mesures de seguretat de manera individual, tant a l'hospital com a la seva vida personal.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut