Cribratge massiu a les Borges Blanques amb un risc de brot desbocat

La població té un índex de rebrot que supera els 4.000 punts i les Garrigues és la comarca amb l'índex més alt de Catalunya, amb uns 2.000 punts

RedaccióActualitzat

Aquest és un cap de setmana de proves PCR a les Borges Blanques, on els últims dies han augmentat molt els contagis de coronavirus. L'objectiu dels tests, que es fan al pavelló de l'Oli, és detectar positius asimptomàtics per tallar les cadenes de transmissió.

Les Garrigues és la comarca amb l'índex de rebrot més alt de Catalunya, amb 2.000 punts, i a la capital, les Borges Blanques, s'enfila fins als més de 4.000 punts. Cal recordar que l'índex es considera alt a partir de 100, i molt alt a partir de 200. A Catalunya, el risc de rebrot ha continuat creixent i ja és de més de 400 punts.
 

Les proves de detecció s'han fet al pavelló de l'Oli (ACN/Anna Berga)

Aquest dissabte s'han fet a les Borges Blanques 668 proves PCR, de les 675 que preveia Salut. Les proves s'han centrat sobretot en l'entorn escolar i en familiars d'una residència de gent gran on hi va haver un brot important la setmana passada. També en treballadors d'algunes empreses de la comarca. La setmana que ve es faran PCR a les escoles i instituts del municipi. 
 

Amb una població de 6.000 habitants, els últims 14 dies s'han diagnosticat a les Borges Blanques 130 casos positius amb PCR, 81 dels quals l'última setmana. Amb les dades de Salut, es calcula que cada positiu n'encomana 2,66.

 

 

Residència i escoles

La setmana passada es va detectar un brot a la residència L'Onada, amb 34 residents i 14 treballadors positius. Des del 8 d'octubre hi han mort 7 residents.

Al municipi hi ha 145 alumnes i professors confinats, segons les dades del Departament d'Educació. Hi ha tres grups del Col·legi Mare de Déu de Montserrat i tres més a l'Institut Josep Vallverdú. A més, els últims dies ha tornat a classe un grup d'aquest institut i un altre del Col·legi Joan XXIII després d'haver complert les quarantenes.

 

Segons l'alcalde, Enric Mir, aquestes proves permetran tenir "una fotografia" de la situació a la capital de les Garrigues i donaran "tranquil·litat" a la població.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut