La càpsula Crew Dragon a l'espai abans d'iniciar l'entrada a l'atmosfera terrestre (NASA)
La càpsula Crew Dragon a l'espai abans d'iniciar l'entrada a l'atmosfera terrestre (NASA)

Crew Dragon completa una missió històrica d'una companyia privada a l'espai

La nau de Space X completa el primer viatge tripulat d'una companyia privada a l'espai i permet als Estats Units deixar de dependre de les russes Soiuz

RedaccióActualitzat

Missió espacial històrica: la nau Crew Dragon de la companyia Space X ha aconseguit tornar a la Terra amb la tripulació intacta. La càpsula ha amarat amb èxit. La missió permet a la NASA deixar de dependre de les naus russes Soiuz i acosta el somni del turisme a l'espai.

La nau, amb els astronautes nord-americans Robert Behnken i Doug Hurley, ha amarat a l'oceà Atlàntic, a prop de la costa de Florida, als Estats Units, després de prop de 20 hores de viatge des de l'Estació Espacial Internacional, on han estat dos mesos. Hi van arribar el 31 de maig.

Abans d'entrar a l'atmosfera, la Crew Dragon s'ha separat del tronc. La càpsula ha arribat a viatjar a més de 28.000 quilòmetres per hora, suportant una temperatura de prop de 2.000 graus. En el moment d'entrar-hi, hi ha hagut una apagada de comunicacions entre la nau i la Terra d'uns 6 minuts. El moment més delicat.

Un cop ha travessat l'atmosfera, la nau ha desplegat dos conjunts de paracaigudes per reduir la velocitat. La missió ha estat molt pendent de l'evolució de l'huracà Isaías per saber on acabava aterrant. La NASA havia previst fins a set punts d'aterratge diferents. La Crew Dragon ha fet l'amaratge a les 20.51 on s'havia assignat: a Pensacola, la primera opció triada per la NASA. Només tres minuts després de l'hora prevista.

 

 

Tota la missió es va poder seguir en directe per internet. Aquest és el moment de la seva tornada a la terra:

 

 

És la primera missió tripulada de la NASA liderada per una companyia privada, l'Space X, propietat del fundador de Tesla, Elon Musk.
Una fita clau que passarà a la història de la carrera a l'espai.

L'èxit d'aquesta missió és un pas de gegant per als Estats Units. Ja no hauran de dependre de les càpsules russes Soiuz i, a més, obre la porta al turisme espacial. De fet, l'objectiu d'Elon Musk és enviar turistes a la Lluna i després a Mart.

El projecte de la Crew Dragon culmina l'èxit després d'un any de retard. El llançament d'aquest maig es va haver d'endarrerir perquè, l'abril del 2019 un coet sense tripulació de Space X va explotar per un error en el sistema de propulsió.

El pròxim llançament està previst per al 30 d'agost, ja amb un programa de missions convencionals.

ARXIVAT A:
CiènciaTecnologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut