Delicioses!

Crestes de carn

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Ingredients:   

  • 12 discs petits de massa d'empanada
  • 250 g de carn magra de vedella picada
  • Mig pebrot vermell
  • 1 ceba
  • Mig carbassó
  • 2 tomàquets vermells
  • 50 g formatge tendre
  • 1 ou
  • Oli d'oliva verge extra
  • Olives verdes sense pinyol
  • Sal i pebre

 

Elaboració

1. Salpebreu la carn. Escalfeu una paella amb un raig d'oli d'oliva verge i daureu la carn a foc mitjà.

2. Aneu-la remenant amb una forquilla per tal que quedi ben separada. Reserveu-la al damunt d'un paper absorbent per tal que absorbeixi l'excés de greix.

3. Per fer el sofregit, peleu la ceba, talleu-la per la meitat i ratlleu-la amb un ratllador al damunt d'un plat fondo.

4. A la mateixa paella d'abans, poseu un raig d'oli d'oliva verge, afegiu la ceba, remeneu i deixeu-ho sofregir uns 5 minuts.

5. Renteu el pebrot, disposeu-lo al damunt de la taula de tall i talleu-lo a tires. Talleu tires ben primes procurant que no se us desmunti i seguidament piqueu-lo en sentit invers amb un ganivet.

6. Renteu i talleu el carbassó a làmines i aquestes a tires. Piqueu-lo en sentit invers amb un ganivet fins a fer-ne dauets petits.

7. Afegiu el pebrot i el carbassó, salpebreu-ho i remeneu-ho. Sofregiu-ho tot plegat a foc mitjà durant 15-20 minuts. Si veieu que se us comença a cremar, abaixeu el foc i afegiu unes gotes d'aigua per afavorir que es cogui tot més uniformement.

8. Renteu els tomàquets i talleu-los per la meitat. Ratlleu-los de la mateixa manera que la ceba.

9. Afegiu el tomàquet ratllat, remeneu-ho i deixeu coure a foc molt suau durant 10 minuts més.

10. Torneu a posar la carn, remeneu-ho, poseu-ho a punt de sal i sofregiu-ho tot plegat uns minuts. Reserveu-ho.

11. Un cop estigui fred, afegiu el formatge tallat a dauets d'una mida aproximadament de mig centímetre.

12. Talleu les olives per la meitat i afegiu-les al farcit.

13. Bateu l'ou.

14. Disposeu els discs de massa d'empanada al damunt d'un plat. Col·loqueu una cullerada de farcit al centre de cadascuna. Mulleu amb els dits els marges del disc amb l'ou batut, doblegueu-lo per la meitat i segelleu la cresta fent plecs amb els dits o amb una forquilla.

15. Pinteu les crestes per tota la part superior amb l'ou batut.

16. Disposeu les crestes sobre un paper antiadherent al damunt d'una safata de forn.

17. Engegueu el forn prèviament a 180 ºC i coeu-les durant 10-12 minuts.

 

Observacions

Tant les podeu menjar tèbies com fredes.

Podeu aprofitar per fer-ne en quantitat i congelar-les ben estirades en un recipient tancat. Les podeu congelar tant cuites com crues.

Tasteu el farciment abans de formar les crestes per si creieu que hi falta quelcom o voleu donar-hi un toc més exòtic amb espècies o herbes aromàtiques com menta, comí, herbes provençals... al gust de cadascú!

Les crestes ens són també molt interessants per evitar el malbaratament. Podeu aprofitar les sobres d'elaboracions que hagueu fet a casa prèviament com a farciment.

Podeu fer que fer crestes sigui tot un joc, fent que tota la família hi participi a l'hora de farcir-les i tancar-les.

Existeixen també moltes maneres de tancar-les: amb l'ajuda d'una forquilla, d'una rodeta, doblegant amb les mans...

Aquesta recepta és nutricionalment molt completa i una manera d'elaborar un plat divertida, ja que després les podeu menjar amb les mans.