Cremen 800 tones de biomassa de l'empresa Nufri al Palau d'Anglesola
Cremen 800 tones de biomassa de l'empresa Nufri al Palau d'Anglesola
El Palau d'Anglesola

Cremen unes 800 tones de biomassa en uns terrenys de l'empresa Nufri al Palau d'Anglesola

És el segon incendi de biomassa que afecta aquesta empresa i els propietaris han apuntat que ha estat provocat

RedaccióActualitzat
Unes 800 tones de biomassa cremen aquest matí en uns terrenys de l'empresa Nufri al Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell). Els Bombers han rebut l'avís del foc poc després de les vuit del matí i s'hi han desplaçat cinc dotacions, que al voltant de les nou ja han pogut encerclar les flames. Aquest migdia, els Bombers continuen remullant la zona afectada per evitar que el foc es propagui al conjunt de la biomassa, amb l'ajuda de quatre excavadores que mouen les piles de material per facilitar les tasques d'extinció. És el segon incendi de biomassa que té l'empresa i els propietaris han apuntat que el foc ha estat provocat.

Ningú ha resultat ferit i tampoc ha calgut fer cap desallotjament


Aquests terrenys on hi ha la biomassa han generat polèmica a la zona, ja que Nufri hi vol construir una planta de biomassa i això ha creat oposició entre els veïns i l'Ajuntament. S'ha creat una plataforma contra la planta de biomassa i els opositors creuen que l'única manera que l'empresa tindrà per generar energia rendible serà cremant residus perjudicials per a la salut, a més dels problemes derivats del trànsit de camions que transportaran el material a la zona.

Fa uns mesos, en aquesta mateixa finca hi va tenir lloc un acte vandàlic, que va consistir a arrencar els arbres que s'havien plantat per perimetrar-la. En tots els casos, la plataforma Salvem el Territori se n'ha desmarcat. Per la seva banda, els responsables de Nufri han denunciat aquests altres casos a la policia.

L'alcalde de Poal, Rafel Panadés, ha considerat poc probable que hagi estat provocat. Segons Panadés, en les últimes setmanes s'han acumulat molts quilos de fruiters arrencats al mateix punt i la combustió que ha generat l'incendi es podria haver creat sola.


Anar al contingut