Tres encaputxats calen foc a una fotocomposició del rei (EFE/Quique Garcia)
Tres encaputxats calen foc a una fotocomposició del rei el passat 11 de setembre de 2020 (EFE/Quique Garcia)

Cremen una foto de la família reial espanyola al Fossar de les Moreres

Ha estat al final d'un acte polític de l'organització juvenil independentista Arran

RedaccióActualitzat

Un grup de persones encaputxades han calat foc a un retrat de la família reial espanyola al Fossar de les Moreres. Ha estat durant el transcurs d'un acte polític de l'organització juvenil independentista Arran, el referent juvenil de la CUP.

A l'acabar l'acte, tres persones encaputxades, amb la cara tapada amb una mascareta, i amb ulleres de sol i guants de làtex, han incendiat una fotocomposició sobre cartró de la família del rei d'Espanya Felip VI amb el seu pare, el rei emèrit Joan Carles I, les reines Letícia i Sofia i les infantes Elionor i Sofia.

Llibertat d'expressió

L'any 2018, el Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) considerava la crema de fotos de la monarquia espanyola emparada per la llibertat d'expressió.

Aquesta resolució culminava una odissea judicial que es va iniciar amb la imposició de penes de presó contra dos manifestants independentistes que van cremar una fotografia de Joan Carles I i Sofia a la plaça del Vi de Girona l'any 2007.

A aquest judici el seguirien altres processos judicials contra persones que van calar foc a imatges de Felip VI, com dos veïns de Mataró i Argentona que van haver de fer front a una multa de 900 euros per un delicte d'injúries contra la Corona.

ARXIVAT A:
11S
Anar al contingut