El càncer de pell és un dels més comuns i l'hospital VieCuri creu que cal conscienciar la població (Pexels/Karolina Grabowska)

Crema solar gratis als Països Baixos contra l'augment de càncers de pell

Una dermatòloga va tenir la idea de reaprofitar els dispensadors de gel hidroalcohòlic per repartir crema i conscienciar la població

Els Països Baixos disposaran aquest estiu de centenars de punts de distribució gratuïta de crema solar. Aquest cap de setmana, sense anar més lluny, ja se n'ha repartit al festival Best Kept Secret, a Beekse Bergen, i també als jardins de l'Stadspark Valkenberg de Breda.

La previsió és que en aquests mesos la iniciativa s'estengui a escoles i universitats, festivals, parcs, instal·lacions esportives i espais públics a l'aire lliure de tot el país.

Segons ha explicat el mitjà local NOS, la idea la va tenir l'any passat una dermatòloga de l'hospital VieCuri de Venlo-Venray, Karen van Poppelen, que va pensar que es podrien aprofitar els dispensadors de gel hidroalcohòlic contra el coronavirus per convertir-los en dispensadors de protecció solar gratuïta.

La iniciativa va ser tot un èxit, fins al punt que algunes empreses els van preguntar si s'hi podien afegir. A hores d'ara, l'hospital ofereix crema en 120 escoles de primària del nord de Limburg, en col·laboració amb l'associació holandesa contra el càncer (KWF), l'asseguradora VGZ i diversos ajuntaments.

Des de l'hospital remarquen que posar-se crema és una de les millors maneres de prevenir el càncer de pell --que es troba entre els més comuns, i va en augment-- i esperen que la iniciciativa serveixi per protegir els nens i crear consciència.

"Com a hospital, tenim la responsabilitat de compartir el coneixement que tenim sobre aquest assumpte", diu la portaveu del centre en declaracions a NOS.


"Costa diners, però la salut és molt important"

Un altre dels defensors de la iniciativa és Jacco Knape, regidor de la localitat costanera de Katwijk. "Costa diners, uns quants milers d'euros, però creiem que la salut dels nostres residents i visitants és molt important", explica el responsable municipal, que lamenta que molts dels turistes prenen el sol sense protecció.

Segons el regidor, cal que els nens s'acostumin a fer servir la crema de ben petits, perquè es converteixi en un costum arrelat, com ho és el fet de raspallar-se les dents.

ARXIVAT A:
SalutPaïsos Baixos
Anar al contingut