Gualda

Crema l'antiga fàbrica de la farinera de Gualda, al Segrià

L'incendi, que es podia veure des de l'N-230, no ha afectat les sitges ni el magatzem d'aquest edifici abandonat des de feia una dècada

RedaccióActualitzat

Un incendi ha cremat l'edifici de l'antiga farinera de Gualda, que estava abandonada des de feia aproximadament una dècada.

El foc, que s'ha declarat pocs minuts després de la una del migdia, ha obligat a tallar durant mitja hora la carretera N-230, ja que la farinera es troba situada just al costat, a prop de Torrefarrera.

Tot i l'espectacularitat de les flames, no hi ha hagut danys personals ni tampoc han resultat afectades les antigues sitges ni el magatzem lateral.

En canvi l'estructura de l'edifici ha quedat molt malmesa per la virulència de les flames.

A l'incendi hi han treballat 9 dotacions dels Bombers de la Generalitat.

El cap de la regió d'emergències de Lleida, Jordi Solà, ha explicat que la intensitat del foc es deu a la gran quantitat de bigues de fusta del seu interior i a algunes deixalles que hi havia a l'edifici.

El foc s'ha controlat al voltant de les tres de la tarda.

Ara els Mossos d'Esquadra iniciaran una investigació per esbrinar les causes de l'incendi i el punt exacte on ha començat. Un cop la zona afectada estigui ben remullada, els Bombers entraran a valorar el sinistre.

La tinent d'alcalde d'Urbanisme, Marta Camps, ha dit, durant la visita al lloc dels fets, que aquesta farinera havia estat ocupada il·legalment però que arran de les mesures de disciplina urbanística de l'Ajuntament, se n'havien tapiat tots els accessos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut