Un vigilant donant indicacions a un client al pàrquing d'un restaurant
Un vigilant donant indicacions a un client al pàrquing d'un restaurant

Creixen un 60% els robatoris a cotxes aparcats en pàrquings de restaurants gironins

Molts establiments del Gironès, el Pla de l'Estany i la Selva s'han vist obligats a contractar vigilants per intentar dissuadir els lladres, que trenquen els vidres dels vehicles per endur-se el que hi hagi dins

Neus Santamaria Bosch/Eva Geronès Sistané

Els Mossos d'Esquadra alerten d'una onada de robatoris als pàrquings d'alguns restaurants del Gironès, el Pla de l'Estany i la Selva mentre els propietaris dels cotxes hi estan menjant.

Aquest tipus de delictes han augmentat un 60% respecte a l'any passat. Per això, alguns establiments han optat per contractar seguretat privada.

Els lladres solen actuar en restaurants situats a peu de carretera, que faciliten una sortida ràpida, i rebenten els vidres dels cotxes i s'enduen el que hi troben a dins.

Alguns propietaris, com la Mariàngels, farts de la situació, van decidir contractar un vigilant per a l'aparcament:

"El que hauríem de tenir és un cambrer o un cuiner més, però, enlloc d'això hem de contractar un vigilant."


Vigilants o càmeres

A Can Selvatà, a Cornellà de Terri, les càmeres de vigilància no van poder evitar que furtessin dins de nou vehicles en tan sols uns minuts.

Albert Viñolas, copropietari del restaurant, se sent impotent, ja que, molts dels robatoris són de "carteres, jaquetes i bosses" de clients habituals, no s'hi pot fer res i no disposa "de cap assegurança que ho cobreixi".

Els lladres actuen molt de pressa, i quan els clients se n'adonen ja han fugit. Joan Adrià Moreno, responsable de l'Era de Sils, indica que, a l'aparcament del seu establiment hi ha robat sis vegades, i han trencat els vidres dels cotxes de diversos treballadors.

"Estem en contacte amb altres restaurants de la zona per avisar-nos si hi ha hagut robatoris i, en els dies de més feina, tenim un vigilant". Amb tot, en el seu cas, l'aparcament és tan gran que tenir tot l'espai controlat resulta impossible.

Davant l'onada delictiva, els Mossos han incrementat el patrullatge i han fet detencions, però el nombre de robatoris no s'ha aturat.

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut