El productor Javier Pérez Santana surt dels jutjats després de declarar per agressió sexual a la festa dels Feroz
El productor Javier Pérez Santana ha quedat en llibertat acusat d'agressió sexual a la festa dels Premis Feroz (EFE/Toni Galán)
Madrid

Creixen les acusacions d'assetjament contra el productor Javier Pérez als Premis Feroz

L'escriptor i crític Bob Pop i el director Marc Ferrer han explicat que els volia morrejar o tocar el cul sense permís

RedaccióActualitzat

Diversos assistents als Premis Feroz 2023 han denunciat que també han patit "assetjament" per part del productor Javier Pérez Santana, denunciat per agressió sexual a l'actriu Jedet la nit de la gala. 

La policia va detenir diumenge Pérez Santana, de 55 anys i productor de la pel·lícula "Mi vacío y yo", que va quedar en llibertat acusat d'agressió sexual hores després. Ell és un dels dos investigats per agressions en la festa posterior a la cerimònia. 

Un cop ha transcendit el cas, altres assistents a la gala han explicat que la conducta del productor era d'assetjament.
 

Bob Pop: "Va intentar morrejar-me"

El director de cinema Marc Ferrer, conegut per pel·lícules com "¡Corten!", ha afirmat a Instagram que el seu "modus operandi" era fer-los petons a la boca i al coll i tocar-los el cul. "Amb mi va estar així dues vegades durant tota la nit. I tota l'estona preguntant-me què havia de fer per ficar-se al llit amb mi", ha denunciat. 

El productor Bob Pop, amb cadira de rodes a l'escenari durant la gala dels premis Feroz 2023
El productor Bob Pop, durant la gala dels premis Feroz 2023(Europa Press/Eduardo Parra)

Una altra persona que ha aixecat la veu ha estat l'escriptor i crític televisiu Bob Pop. En una entrevista a la Cadena SER, ha comentat que, quan va veure la seva foto, va recordar el que li havia passat: "Em va assetjar perquè va venir tres vegades a intentar morrejar-me, mentre jo l'esquivava com podia", ha dit. 

Pop ha afegit que primer va pensar que li havia tocat "la quota de bavós borratxo a les festes", però que, quan va fer-se pública la denúncia, hi va reflexionar: 

"Assumim que això és el que és normal, però l'avenç és que no hem d'assumir això. No vaig pensar a avisar algú perquè em deixés en pau perquè en cap moment vaig pensar que es podia denunciar." 

Sense assenyalar ningú en concret, l'actriu Itziar Castro ha indicat que a ella també li ha passat "en moltes festes" i que ho havia viscut com a "normal" i "justificat per certes circumstàncies", però ha remarcat que la consciència està canviant i "ja no s'ha d'aguantar ni normalitzar". 
 

Associacions d'artistes demanen "tolerància zero" amb les agressions

L'Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals (CIMA) i la Unió d'Actors i Actrius han reclamat "tolerància zero" en els casos d'agressions sexuals. "Ens és igual qui sigui l'agressor, és intolerable que passin aquesta mena d'actes. La tolerància zero és la pauta", han afirmat des de CIMA. 

L'associació ha destacat que denunciar-ho és important. "El fet que existeixi una denúncia i hi hagi una posició unànime en contra fa que qualsevol intent posterior vagi minvant", ha destacat la vocal de la junta directiva de CIMA, Virginia Yagüe. 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexual
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut