Rehabilitació d'edificis a Badia del Vallès
Rehabilitació d'edificis a Badia del Vallès (ACN/Albert Segura)

Creen unes oficines per assessorar en la rehabilitació d'edificis amb fons europeus

Neixen amb la voluntat de guiar els ciutadans i estan dotades amb uns ajuts de 480 milions d'euros, que beneficiaran uns 60.000 habitatges a tot Catalunya

RedaccióActualitzat

S'anomenen oficines tècniques de rehabilitació (OTR) i han de servir com a punts d'informació i assessorament als ciutadans per impulsar la rehabilitació dels habitatges a través dels fons Next Generation.

Són organismes que actuen com a intermediaris entre l'administració pública, els administradors de finques, els arquitectes tècnics i la ciutadania i s'encarregaran de gestionar parcialment el procés de subvencions.

A tot Catalunya n'hi ha tres i les gestiona el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, els Col·legis d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació i els Col·legis d'Administradors de Finques, a través d'un conveni que van firmar amb la Conselleria de Drets Socials.

Se'n beneficiaran 60.000 habitatges  

Els nous espais guiaran i assessoraran la ciutadania en la gestió i desenvolupament dels processos de rehabilitació que es derivin dels programes emmarcats en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea-NextGenerationEu.

"Els fons europeus són una oportunitat per dinamitzar un sector clau de la nostra economia", ha dit la consellera de Drets Socials, Violant Cervera. Els ajuts estan dotats amb un pressupost de 480 milions d'euros i beneficiaran uns 60.000 habitatges a tot Catalunya.

La consellera ha reclamat "apostar per la rehabilitació de beneficis i llars amb la mirada posada en l'eficiència energètica i la lluita contra el canvi climàtic". De fet, les oficines també neixen amb la voluntat de promoure els beneficis de la rehabilitació, que és clau per a la renovació urbana i la creació d'espais més saludables i confortables.

El sector confia que es crearan nous llocs de treball

La degana del COAC, Assumpció Puig, ha explicat que la resposta als reptes de la pandèmia passa per "rehabilitar, renovar i millorar els nostres edificis, barris i ciutats amb una mirada integral, posant el confort i la qualitat de vida de les persones en primer terme".

Per altra banda, Celestí Ventura, president del Consell de l'Arquitectura Tècnica de Catalunya, ha destacat que arran de les subvencions per rehabilitar els habitatges, es "generaran nous llocs de treball".

Creen unes oficines tècniques per rehabilitar els edificis a través dels fons europeus
Presentació de les oficines tècniques de rehabilitació (ACN / Laura Fíguls)

Lorenzo Viñas, gerent del Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona i Lleida, ha detallat que les oficines són el resultat de "l'estreta col·laboració amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que posa en valor el treball conjunt de l'administració pública amb el sector privat".

La creació de les OTR forma part del programa "Més drets, més oportunitats" que va impulsar el govern a través de la Conselleria de Drets Socials i que determina les principals línies d'inversió dels Next Generation.

 

ARXIVAT A:
Unió EuropeaHabitatgeEmpresa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut