Coixet i Botín, al vídeo per contrarestar l'independentisme al món d'Espanya Global
Isabel Coixet i Ana Botín, al vídeo d'Espanya Global per contrarestar l'independentisme a l'estranger
Madrid

Creen una "cèl·lula d'acció ràpida" per impulsar la reputació d'Espanya

Amb aquesta cèl·lula, creada per Espanya Global, es coordinarà amb una xarxa formada per més de 200 diplomàtics de les diferents ambaixades espanyoles al món

RedaccióActualitzat

La Secretaria d'Estat de l'Espanya Global, que dirigeix Irene Lozano, ha posat en marxa, dins del Ministeri d'Exteriors, "una cèl·lula d'acció reputacional" per detectar i anticipar riscos i oportunitats per a la reputació d'Espanya al món i així poder-hi respondre de manera immediata.

Amb aquest propòsit, des de finals de novembre ja funciona una xarxa d'enllaços, formada per un diplomàtic de cada ambaixada i cada consolat espanyol al món. N'hi ha 215, que ja tenen assignada aquesta feina de detectar situacions que puguin desprestigiar o millorar la imatge exterior d'Espanya. Fan una feina de "vigilància, protecció i projecció reputacional".

Aquesta xarxa vol crear també una massa crítica de diplomàtics especialitzats en diplomàcia pública, la que s'adreça a la societat civil, a l'àmbit econòmic i cultural i als individus.

Els diplomàtics que fan d'enllaços han rebut unes directrius bàsiques sobre les situacions que han de vigilar per impulsar la projecció d'Espanya. Actuen, doncs, com un "radar especialitzat" a detectar situacions que puguin influir en la imatge d'Espanya.

La cèl·lula reputacional que s'acaba de posar en marxa la formen un grup reduït de cinc o sis persones que es reuneixen dos o tres cops a la setmana.

Irene Lozano va ser nomenada secretària d'Estat de l'Espanya Global l'11 d'octubre de l'any passat, però no va ser fins més endavant quan la seva feina es va fer més coneguda. Sobretot per una minigira que va fer a finals de gener a Bèlgica i al Regne Unit per contrarestar la "desinformació independentista" i per un vídeo en què personalitats conegudes, com Isabel Coixet o Ana Botín, presenten l"Espanya real".

Lozano ja ha estat protagonista d'alguna polèmica. Aquesta mateixa setmana ha comparat haver votat al referèndum de l'1 d'octubre amb una violació. Ho ha fet al programa "World View", de la cadena britància Sky News.

Unes setmanes abans, en una entrevista a la BBC, va cometre l'error de parlar dels líders independentistes com si tots haguessin estat condemnats.

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut