Creen una app per ajudar a repartir el temps dels fills entre pares separats

La intenció és orientar pares, magistrats, mediadors, jutges i advocats a trobar les millors solucions

RedaccióActualitzat

L'aplicació Eataf-Orienta vol evitar riscos per als infants en separacions o divorcis conflictius i se centra en els menors de 6 anys, perquè es considera l'etapa evolutiva més important de la canalla i la més sensible a les influències de l'entorn.

 

 

El Departament de Justícia ha creat aquesta aplicació gratuïta per orientar pares, magistrats, mediadors, jutges i advocats a trobar les millors solucions, a distribuir el temps que han de passar amb els seus pares, segons l'edat que tinguin.

 

 

A Catalunya, el 2017 hi va haver prop de 20.000 ruptures matrimonials. La majoria, el 67%, van ser de mutu acord, mentre que en el 33% dels casos no hi va haver consens entre les dues parts.

Per aquests casos conflictius, i quan hi ha menors a càrrec, experts en desenvolupament infantil han creat una aplicació.

 

 

La consellera de Justícia, Ester Capella, recorda que el que cal és protegir els menors de les tensions i l'estrès de les separacions:

"Els nens, moltes vegades, se'ls ha posat al centre d'atenció. I, per tant, del que es tracta és que guanyin autoestima i, per tant, no es vegin afectats per situacions de tensió, d'estrès, que provoquen les situacions de separació."

Jutges i advocats han rebut bé la nova aplicació, entenent que els consells que es donen a les parelles s'hauran d'avaluar en cada situació, sobretot pel que fa a passar alguna nit amb els dos progenitors quan el fill té entre 1 i 2 anys.

Carme Varela, advocada de família, assegura que tot i l'existència de l'aplicació cal avaluar cada cas per separat:

"Entendre que en cada cas concret és cada cas concret i, malgrat l'existència de l'app, no es pot generalitzar, perquè aquí sí que entrem en una dinàmica, una mica perillosa, de poder intentar utilitzar aquesta app, fins i tot en contra d'unes pernoctes contra els 2 anys."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut