Barcelona

Creen un nou videojoc per a persones amb discapacitats o malalties mentals

El ritme trepidant està adaptat a les necessitats de persones amb discapacitats o malalties mentals

RedaccióActualitzat

La UAB i un centre ocupacional han creat un videojoc per a persones que tenen trastorns mentals. Es diu CIPOACtivity i té un menú de quatre jocs que els posa a prova amb instruccions senzilles i puntuacions que s'adapten a les seves possibilitats. L'usuari no ha de tocar comandaments, sinó que juga amb el seu cos.

L'empresa social CIPO, que treballa amb persones amb discapacitats i malalties mentals, es va posar en contacte amb investigadors de la UAB per desenvolupar jocs adaptats a les seves capacitats que els entretinguessin en comptes d'estressar-los.

Després d'un any, la feina conjunta d'informàtics, dissenyadors gràfics, psicòlegs o fisioterapeutes, que ha comptat amb finançament de l'Obra Social de La Caixa, ha aconseguit resultat: el llançament d'aquest videojoc.

De moment, poden gaudir d'aquest joc el centenar de persones que van al taller ocupacional d'aquesta empresa social, però la idea és que en un futur arribi a d'altres particulars i entitats.

A la Universitat Rovira i Virgili, en col·laboració amb una escola d'educació especial, també estan desenvolupant un projecte semblant. Es tracta de jocs interactius per a persones amb paràlisi cerebral.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut