Internet

Creen iniciatives per estendre recomanacions amb les eines d'internet

Les recomanacions sempre han tingut un cert èxit sobretot combinades amb preguntes i respostes. Diverses iniciatives les transporten de nou a l'actualitat amb les eines d'internet.

Actualitzat
Recomendar, en castellà, per ara, és una iniciativa que s'estén a diverses xarxes socials amb la mateixa finalitat d'ajudar les persones a trobar respostes que busquen entre altres persones que són a internet.

La idea és antiga i ha tingut formats molt diversos, com el popular programa de ràdio "La nit dels ignorants". Però gràcies a l'ús de les noves eines que les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) proporcionen troben una difusió diferent.

Recomendar és una comunitat que fa servir Twitter per llançar preguntes que puguin trobar resposta, com ara l'opció de triar entre un ordinador o un altre. Pretenen que tothom que tingui aquest tipus de qüestions pugui afegir al final del missatge el text @recomendar de manera que així sigui fàcil fer una cerca del terme per trobar les preguntes i respostes.

Ho impulsen les revistes Inventa internet i Inspirit i de moment ja han creat també el corresponent grup a Facebook. De moment es tracta d'una comunitat petita, amb prop de 800 membres, però tot just han començat a fer promoció de la seva acció.

Lampista o fotògraf

Fora de l'entorn espanyol, ha nascut un altre projecte que en comptes d'aportar respostes procura recomanar persones. En realitat, Endorse funciona com Twitter i es basa en aquest sistema de missatgeria breu i limitada als 140 caràcters.

Amb Endorse, tots els usuaris registrats poden recomanar alguna persona per les seves habilitats de qualsevol mena, ja siguin personals o professionals. Se suposa que hauria de permetre trobar la mena d'ajuda que es necessiti. Sistemes de suport a la feina de la gent ja hi són en xarxes de tipus professional com LinkedIn, però amb Endorse és molt més simple deixar dit, per exemple, que algú és un bon fotògraf, expert en comunitats d'internet o un lampista de primera. No se sap mai.




Anar al contingut