Cotxes i autocaravanes hauran de pagar per accedir a la barra del Trabucador
Imatge de la zona del Trabucador, al delta de l'Ebre, aquest diumenge (CCMA)

Cotxes i autocaravanes hauran de pagar per accedir a la barra del Trabucador

Els cotxes pagaran aquest estiu una taxa de 5 euros i les caravanes, de 8, en una regulació dels usos de les platges que pretén preservar aquesta zona del turisme massiu

Laura GalanActualitzat

Ja fa temps que l'Ajuntament de la Ràpita vol regular l'espai del parc natural del Delta i evitar "l'allau" de visitants que s'hi ha vist aquesta Setmana Santa. Aquest dimecres ha anunciat que cobrarà una taxa per accedir a la barra del Trabucador.

La prova pilot es farà aquest estiu i fixa un preu de 5 euros per als cotxes i de 8 euros per a les caravanes o autocaravanes. Els veïns del municipi, però, no hauran de pagar la taxa.

Els ingressos es destinaran a fer front a les despeses que suposa regular i conservar l'espai natural. S'instal·larà un control d'accés, un punt d'informació i gestió turística, serveis sanitaris i tres zones d'estacionament.

L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, afirma que l'any 2016 ja van demanar a l'Estat que s'hi regulés l'accés, però no ha estat possible. Ara, la Generalitat els ha donat permís per regular la zona a través del pla d'usos de platges.

Això, segons el consistori, permetrà que aquest estiu s'implementi una prova pilot "per regular la massificació d'aquest paratge singular del Delta".

Accés a la platja del Trabucador, aquest cap de setmana (CCMA)

Caparrós ha apostat perquè "entre les diferents administracions i la ciutadania fem un esforç per mantenir el Trabucador en bon estat per poder continuar gaudint-lo, tenint en compte que és un dels espais mediambientals més desitjats del delta de l'Ebre, però, a la vegada, un dels més sensibles".
 

Aquest cap de setmana els Agents Rurals van denunciar a través de les xarxes socials desenes d'autocaravanes, furgonetes i cotxes mal estacionats al delta de l'Ebre, molts d'ells a la barra del Trabucador. El cos va publicar un vídeo en què es podien veure vehicles estacionats en fila índia a tocar de la platja.

Aspecte de la barra del Trabucador aquest gener (ACN / Quim Vallès)

La platja del Trabucador s'endinsa al mar en sis quilòmetres i mig de platja salvatge i forma part del parc natural del delta de l'Ebre. És de sorra fina i té poc desnivell d'entrada per accedir al mar.

ARXIVAT A:
Medi ambientTurismeMobilitatEcologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut