Madrid

Costa reclama un nou lideratge al PP però manté la incògnita de si serà rival de Rajoy

El diputat del PP per Castelló, Juan Costa, ha afirmat que al PP hi ha una "crisi d'il·lusió" que fa necessari un "nou lideratge integrador", però no ha confirmat si està disposat a encapçalar una candidatura alternativa a la de Mariano Rajoy per presidir el partit. Costa ha assegurat que, si decideix fer un "pas endavant", ho farà amb molta responsabilitat. Tot i valorar de manera negativa la situació dels populars, l'exministre ha eludit aclarir si serà el rival de Rajoy al congrés de València. Costa ha parlat després de la reunió de l'executiva del PP, que s'ha allargat quatre hores i en la qual s'han pogut escoltar més veus crítiques, com la del número dos d'Esperanza Aguirre a la Comunitat de Madrid.

Actualitzat

Juan Costa es resisteix a confirmar si presentarà candidatura al setzè Congrés Nacional del PP. "Indubtablement, si hagués de fer algun anunci ara, ho hauria fet amb caràcter previ al comitè executiu", ha afirmat a la sortida de la seu del carrer Gènova de Madrid.

Costa és un dels membres de la direcció popular que ha intervingut a l'executiva, amb "voluntat constructiva," ha dit. En total, han estat una vintena llarga de pronunciaments. L'exministre de Ciència i Tecnologia ha exposat la percepció que hi ha militants i votants del PP que "tenen dubtes sobre la capacitat del partit per afrontar les pròximes cites electorals i desenvolupar la feina d'oposició".

El també coordinador del programa electoral popular ha defensat un nou lideratge "capaç de generar il·lusió" i de fer "recuperar la confiança" a votants i membres, com ara la presidenta del PP basc, María San Gil.

En la mateixa línia de criticar Rajoy, el número dos del govern d'Esperanza Aguirre a la Comunitat de Madrid, Ignacio González, ha acusat Rajoy d'haver mantingut sense direcció el PP durant quatre mesos i haver afavorit d'aquesta manera els socialistes. Segons fonts del comitè executiu del PP, González ha avisat Rajoy que ho tindrà difícil després de les pròximes eleccions "si no se supera la percepció que alguna cosa s'està fent malament".

També després de l'executiva, el president del PP andalús, Javier Arenas, s'ha mostrat convençut que Rajoy "està en condicions d'integrar tot l'equip" popular i ha destacat que hi ha hagut "moltes intervencions". "Hem parlat de les nostres coses a casa nostra", ha puntualitzat. Precisament, Mariano Rajoy ha aprofitat la reunió dels populars per demanar prudència en les declaracions i un esforç integrador als dirigents.

Tancar files després del congrés

L'encarregat de fer de portaveu de l'executiva ha estat el president de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel, que s'ha negat a confirmar si Juan Costa ha expressat la voluntat de presentar llista pròpia. Valcárcel ha deixat clar que tant els afins com els contraris a Rajoy s'han compromès a "tancar files" i a enfortir el partit "sense fissures" després del congrés de València, sigui quin en sigui el resultat. Segons Valcárcel, l'executiva ha estat llarga i plena de debat, però el to ha estat "extraordinàriament positiu i enriquidor, no estava ni molt menys en la línia de tensió que hem pogut notar les últimes setmanes".

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut