Nou episodi de tensió entre ERC i JxCat
Josep Costa i Roger Torrent en una reunió de la Junta de Portaveus

Costa demana que es publiqui la conversa amb Cs que ha generat tensió entre JxCat i ERC

El vicepresident del Parlament diu que no dimitirà després de filtrar-se una polèmica conversa entre ell i Joan Garcia, de Ciutadans, a la reunió de la mesa del Parlament

RedaccióActualitzat

El vicepresident del Parlament, Josep Costa, ha trencat el seu silenci per la polèmica amb el president Roger Torrent. Costa diu que no dimitirà després de filtrar-se una polèmica conversa entre ell i Joan Garcia, de Ciutadans, a la reunió de la mesa del Parlament. Demana que es faci pública la gravació íntegra de la reunió perquè tothom pugui "valorar si hi ha hagut una conxorxa o una difamació".

En un fil de piulades a Twitter, el diputat de JxCat ha avançat que exigirà a Esquerra Republicana i al mateix Torrent no compartir les competències de gestió econòmica amb Ciutadans.

Costa, en una entrevista que publica el digital El Món, diu que s'ha volgut crear una campanya maliciosa arran d'aquesta conversa i redueix la qüestió a un problema de comunicació o de relació personal.

 

Segons la filtració, la conversa es va poder sentir perquè Costa es va deixar el micròfon obert quan va fer la trucada a Garcia. Es va sentir com li demanava un front comú per reclamar que el donatiu acordat per a la Covid-19 es fes per transferència i no amb un xec, per evitar la publicitat per al president del Parlament.
 

Torrent va qualificar l'episodi de "grotesc". Diu que és "una més" de les topades amb Costa, a qui acusa de "primar acords amb Ciutadans per fomentar més aviat la competència més que no pas la cooperació".

ARXIVAT A:
JxCatParlament de CatalunyaRoger TorrentERC
Anar al contingut