Cospedal sabia que Victoria Álvarez cobrava dels fons reservats per anar contra els Pujol

Segons es desprèn d'una conversa de l'exsecretària general del PP i l'excomissari Villarejo, publicada pel digital "El Món", no els semblava adequat que un policia s'encarregués suposadament de gestionar el contacte

Actualitzat

A l'exsecretària general del PP Maria Dolores de Cospedal li preocupava que se sabés públicament que Victoria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola, cobrava dels fons reservats de l'Estat a canvi del seu testimoni contra la família de l'expresident.

Nous àudios filtrats de l'excomissari de policia José Manuel Villarejo, ara al diari digital El Món, recullen una conversa seva el 2017, un mes abans del referèndum de l'1-O, la mateixa en què Cospedal es referia als catalans com a "covards".

En aquest fragment dels àudios, comenten el contacte que suposadament s'encarregava de gestionar pagaments i el testimoni de Victòria Álvarez i lamenten que es tracti d'un policia. Un fet que, al seu entendre, és un risc. Així, en la gravació, se sent l'excomissari afirmant:

"L'està manejant un paio de la policia. Como s'assabentin que la tia està cobrant de la poli, tenim un embolic. No et sembla?"

Cospedal respon: "Doncs sí".

En un altre moment de la conversa, la també exministra de Defensa lamenta que no han seguit els seus consells per rellevar el cap superior de la Policia Nacional a Madrid. Villarejo també critica que no s'hagi treballat més en agents infiltrats als Mossos.

"Haurien d'haver tingut previst la resposta a la bronca que els de la CUP muntaran al carrer, que ens anirà de puta mare. Tan de bo hi hagi detinguts".

Interior pagava a l'exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola

A partir també d'uns àudios de Villarejo, "El Periódico" va publicar a finals de maig que el Ministeri d'Interior de l'etapa del govern de Mariano Rajoy, amb Jorge Fernández Díaz al capdavant, pagava a l'exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Álvarez, amb càrrec als fons reservats en el marc de l'anomenada operació Catalunya.

Es tracta d'una conversa seva de l'agost del 2014 amb l'aleshores número dos de Fernández Díaz, l'exsecretari d'estat de Seguretat, Francisco Martínez, en què aquest afirma que gràcies a aquests pagaments es va posar "tot en marxa".

El cas Pujol arrenca precisament amb la denúncia de Victoria Álvarez contra la família. Per això aquestes noves revelacions podrien fer trontollar la causa.

 

ARXIVAT A:
José Manuel VillarejoJordi Pujol
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut