María Dolores de Cospedal presenta la seva candidatura a la presidència del PP
María Dolores de Cospedal presenta la seva candidatura a la presidència del PP
Madrid

De Cospedal presenta la candidatura per agafar el relleu de Rajoy al capdavant del PP

De Cospedal renunciarà a la secretaria general del PP per "garantir la imparcialitat del procés electoral"

Actualitzat

L'actual secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha presentat la seva candidatura a rellevar Mariano Rajoy a la presidència del partit.

"Sento que tot el que he viscut és la millor preparació que he pogut tenir de cara al pas que estic a punt de fer. Amb sentiments dispars, de responsabilitat i d'il·lusió, de confiança i de sentit del deure, i des de la crida al servei i amb la fe indestructible al PP, us vull anunciar la meva candidatura al Partit Popular."

 

Aquest anunci ha estat rebut amb forts aplaudiments dels seus seguidors.

Prèviament, en el seu discurs, De Cospedal ha defensat la política de Mariano Rajoy i ha tornat a criticar la moció de censura que el va portar a perdre la presidència del govern, del qual ella era ministra de Defensa. Després que Rajoy decidís abandonar també la presidència del PP, el partit ha obert la presentació de candidatures per escollir un nou president en el congrés del 20 i el 21 de juliol.

De Cospedal feminista

La candidata ha repassat els eixos de la seva política dintre del Partit Popular, que també han estat aplaudits. Ha deixat clara la seva voluntat de ser la primera dona del seu partit, la primera en tot. Després de ser la primera dona a ocupar la secretaria general del seu partit, de ser la primera presidenta de la seva comunitat autònoma, Castella-la Manxa, ha fet del fet de ser dona una bandera al partit i ha declarat:

"Vull ser la primera dona que presideixi el PP."

 

Defensa de la unitat d'Espanya

En relació amb la política a Catalunya ha recalcat que lluitarà contra "xantatgistes, extremistes i separatistes" per defensar la unitat d'Espanya.

"Em presento per defensar la unitat d'Espanya, per defensar-la de xantatgistes, extremistes i de separatistes, i us proposo que defensem amb ungles i dents, des de la força de la raó, la sobirania nacional, la supremacia de la llei, que és el que significa la democràcia, i la igualtat de tots els espanyols a qualsevol part del territori nacional."

 

Corrupció

Pel que fa a la corrupció, s'ha desentès dels que han estat condemnats i implicats en els múltiples afers que esquitxen el Partit Popular, i s'ha presentat con a eterna lluitadora.

"M'he enfrontat a individus que ens han enganyat a tots, individus que han robat d'amagat nostre, que fins i tot han robat al seu propi partit, individus que han embrutat amb els seus delictes les sigles del nostre partit i que avui són on han de ser."

 

De Cospedal renunciarà a la secretaria general del PP

Poc després de comparèxer, De Cospedal ha anunciat que renunciarà a la secretaria general del PP quan sigui proclamada candidata "per garantir la imparcialitat del procés electoral i la igualtat de tots els aspirants".

 

 

 

Sis candidatures

De moment s'han postulat per rellevar Mariano Rajoy la que va ser vicepresidenta del seu govern, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha de presentar la seva candidatura aquest dilluns a la una del migdia, i Pablo Casado, el vicesecretari de Comunicació del partit. L'exministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, també està recollint avals per fer-ho.

Els altres membres del partit que s'han postulat per al màxim càrrec són José Ramón García-Hernández, secretari de Relacions Internacionals, i José Luis Bayo, expresident de Noves Generacions a València.

En canvi, un dels favorits, Alberto Núñez Feijóo, ha renunciat a presentar la seva candidatura. Feijóo assegura que es va comprometre amb els gallecs fins al 2020.

ARXIVAT A:
PP
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut