Cospedal diu que si l'aplicació del 155 s'allarga s'ha d'ampliar a TV3

La ministra de Defensa afirma que a "la immensa majoria de ciutadans de Catalunya" els sembla que TV3 és "un mitjà de propaganda i manipulació"

RedaccióActualitzat

La ministra de Defensa del govern espanyol, María Dolores de Cospedal, va dir aquest dimecres que si l'article 155 es continua aplicant més temps o es revisa s'hauria d'ampliar aquesta aplicació a TV3.

Entrevistada pel mitjà digital OK Diario, Cospedal no va concretar en què ha de consistir la intervenció del govern espanyol a TV3. Es va limitar a dir que "de forma indiscutible caldria parlar-ne":

"TV3 es veu des de fa 30 anys, efectivament, i a tothom li ha semblat que la llibertat d'informació havia d'estar per sobre. El que passa és que a una immensa majoria de ciutadans de Catalunya i, per descomptat, de la resta d'Espanya, ens sembla que TV3 ha deixat de ser un mitjà de comunicació social per passar a ser un mitjà de propaganda política i de manipulació. Crec que això és una evidència i en aquest sentit, des del moment en què es tornés a examinar el funcionament de l'article 155, TV3 s'hauria de mirar."

Al llarg del text l'entrevistador, el director d'OK Diario, Eduardo Inda, li pregunta reiteradament sobre què creu que s'ha de fer amb TV3, "tancar-la, democratitzar-la o intervenir-la", però De Cospedal només respon que caldria "mirar-ho."

Notícia relacionada: TV3, líder de gener amb la millor arrencada dels últims anys

Sense 155 també cal "revisar" TV3

De tota manera, en l'entrevista, titulada "Cospedal considera que caldria tancar TV3", la ministra de Defensa afirma que si hi ha govern de la Generalitat i no s'allarga l'aplicació de l'article 155, també caldrà "revisar el funcionament de TV3":

"En aquest cas, també el mateix Parlament de Catalunya, com ja s'ha demanat, hauria de revisar el funcionament de TV3. No pot ser la televisió pública catalana un aparell de propaganda política d'uns determinats interessos partidistes. És una autèntica vergonya."

Pel que fa al parer del PSOE i de Ciutadans sobre la introducció de TV3 en l'aplicació de l'article 155, De Cospedal afirma que "en aquests temes, el sentit de la responsabilitat i la defensa de l'interès nacional han d'estar per sobre de qualsevol interès partidista".

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut