El nou planetari 3D de CosmoCaixa
El nou planetari 3D de CosmoCaixa
Barcelona

CosmoCaixa estrena un potent planetari digital en 3D

Barcelona té des d'avui un nou planetari en tres dimensions, el primer que hi ha a l'estat espanyol i el segon d'Europa. La nova instal·lació està al CosmoCaixa de Barcelona. El nou planetari té un sistema de projecció a cúpula completa i en tres dimensions que permet a l'espectador contemplar el cel des de qualsevol punt de vista com si estigués situat a la Lluna o a Júpiter, per exemple.

Actualitzat
El nou planetari digital és una de les instal·lacions més avançades a escala mundial que veurà ampliat el seu ús com a cinema immersiu per veure l'univers com mai s'ha vist. Equipat amb la tecnologia més moderna, el planetari posseeix un sistema de projecció a cúpula completa que ofereix una gran qualitat gràfica en les seves projeccions.

El planetari permet una immersió total en els ambients astronòmics més realistes on es pot observar l'univers des de diferents perspectives i en diverses èpoques gràcies a un avançat sistema de simulació astronòmica en 3D i un potent sistema audiovisual d'alta definició.

Jordi Eloi, el coordinador del nou planetari ha explicat que aquesta instal·lació "ens permet anar molt més enllà i veure el firmament des d'indrets diferents a la superfície de la Terra. Els planetaris convencionals sempre ens ensenyen el cel vist des de la terra. Amb aquest sistema que tenim nosaltres aquí, podem fer això però també podem veure l'univers des d'altres perspectives."




Anar al contingut