El portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó

Cosidó no dimiteix com a portaveu del PP al Senat i diu que té la confiança de Casado

Defensa que el whastapp filtrat formava part d'una conversa privada

Actualitzat

El portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, l'autor del whatsapp en què es vantava de poder controlar la justícia, no dimiteix i assegura que es tracta d'una conversa privada. L'exdirector general de la policia diu que té el suport de Pablo Casado i del seu grup polític, i que mentre no l'hiretirin, no plegarà.

"Mentre mantingui la confiança del meu grup parlamentari i del president seguiré al capdavant del grup parlamentari".

En unes declaracions al Senat aquest matí, acusa el govern espanyol de tota la polèmica generada en la renovació del poder judicial. Considera que són els culpables d'haver "contaminat" el procés després, diu, d'haver filtrat el nom de Marchena com a futur president del Suprem i del Consell General del Poder Judicial.

"Lamento que un whatsapp que estava dirigit a un grup privat hagi tingut una transcendència pública, ja que el llenguatge que jo utilitzaria en una declaració pública no serà el que puc utilitzar col·loquialment en un grup privat. Crec que la principal responsabilitat està en el govern que, amb aquesta filtració, ha provocat que aquest pacte hagi fracassat".

En el fons, defensa Cosidó, "la incidencia del whatsapp ha estat molt menor" en aquest enrenou i té clar que el pacte amb el PSOE està trencat, com ha anunciat aquest matí la seva formació.  

"No ha de quedar cap dubte que el pacte està trencat i el procés d'elecció d'aquests candidats l'aturarem".

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i Manuel Marchena, magistrat del Suprem (Efe)

 

Demanen la seva dimissió

PSOE, Units Podem, ERC i PDeCat, entre d'altres, han demanant la dimissio del portaveu del PP al Senat i exdirector general de la policia. Des del grup dels socialistes a la cambra alta, Ander Gil considera que la filtració del seu comentari "ha provocat una gravíssima crisi institucional", que ha derivat en la renúncia de Marchena a presidir el poder judicial.

En referència al whatsapp de Cosidó, li ha dit que, si el Senat té dues portes, que "esculli per quina vol sortir i presenti al més aviat possible la seva dimissió".

Per Mirella Cortès, portaveu d'ERC al Senat, aquest fet ha deixat "en entredit la separació de poders a l'estat espanyol i molt en entredit la independència de la justícia a Espanya". Segons ella, el judici del procés "serà clarament una farsa".

Des d'Units Podems-En Comú Podem-En Marea han defensat que el seu grup no participa en la negociació per a l'elecció dels membres del nou Consell General del Poder Judicial perquè els sembla, segons Maribel Mora, un "horrible intercanvi de cromos".

Al PDeCAT, Josep Luís Cleries ha remarcat que el poder judicial "té una clara manipulació política".

ARXIVAT A:
Tribunal Suprem PPCGPJPSOE
Anar al contingut