Joan Coscubiela i Lluís Rabell atenent els mitjans al saló dels passos perduts del Parlament (Horitzontal)
Joan Coscubiela i Lluís Rabell atenent els mitjans al saló dels passos perduts del Parlament (Horitzontal)

Coscubiela critica Colau pel suport a la manifestació de l'11-S

Segons Coscubiela, la "immensa majoria" de votants de Barcelona en Comú "no se senten cridats" a participar-hi, i CCOO diu que no hi anirà

RedaccióActualitzat

El portaveu parlamentari de Catalunya Sí que es Pot (CSQEP), Joan Coscubiela, ha assegurat aquest dilluns que els seus votants, i també els de Barcelona en Comú, no volen participar en la manifestació independentista de l'11 de Setembre. Coscubiela ho ha afirmat dient que no se senten cridats a participar-hi:

"Tinc la impressió que la immensa majoria de votants de Catalunya Sí que es Pot, En Comú Podem o Barcelona en Comú no se senten cridats a participar en una manifestació que aposta per un full de ruta unilateral i per donar un suport claríssim al president Puigdemont."

Aquesta impressió de Coscubiela coincideix plenament amb l'expressada pel líder de la seva formació, Lluís Rabell. Rabell va dir la setmana passada que no se sentia "convidat a participar-hi" i que la seva força política "no se sent representada per l'opció política que defensa l'ANC." Aquestes declaracions de Rabell han generat força polèmica, de manera que s'està demanant als líders de l'esquerra no independentista que es posicionin sobre la qüestió.

És el que li va passar aquest dilluns a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Entrevistada al programa "Migdia al dia" del canal 324, Colau va dir que "hi ha més motius per anar a la manifestació de l'11-S que no per no anar-hi". Les declaracions de Coscubiela s'han interpretat com una crítica directa a Colau, tot i que ho ha matisat dient que possiblement s'hi veu obligada pel seu sentit institucional com a alcaldessa.

CCOO no hi serà

Per la seva banda, el secretari general de Comissions Obreres de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha dit aquest dimarts que el seu sindicat no participarà com a entitat en la manifestació. Entrevistat a "El Matí de Catalunya Ràdio", Gallego ha donat una resposta institucional:

"CCOO mai hem participat en les manifestacions de la Diada directament. Nosaltres tenim més de 150.000 afiliats al sindicat, en què hi ha representada la pluralitat de la societat catalana, i hi ha persones que poden sentir-se independentistes i altres que no. En la mesura que hi ha determinades convocatòries que tenen un component polític clar, evidentment, el sindicat manté la seva independència, que no indiferència. Els nostres afiliats lliurement hi participaran o no, cadascú farà el que vulgui."

NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut