Correus deriva paquets a una filial amb ETT mentre restringeix l'activitat de la plantilla

Correus Express demana fer hores extres nocturnes als empleats i fa front a l'augment de demanda contractant treballadors d'ETT

Iván GutiérrezActualitzat

El confinament a casa pel coronavirus ha disparat les compres online i no només de productes essencials. Correus ha restringit l'activitat dels seus treballadors per l'estat d'alarma, però, en canvi, l'empresa filial Correus Express està a ple rendiment i, fins i tot, recorre a treballadors d'ETT. L'activitat és frenètica aquests dies a la nau de Sant Boi de Llobregat.

El responsable estatal de CCOO de Correus Express, Luis Romero, denuncia aquesta situació.

"Estem treballant igual que si fos Nadal o el Black Friday. Amazon i AliExpress en estan inundant de paquets. I el 80% dels paquets, evidentment, són merament comercials. No són essencials. Estem repartint paqueteria de cosmètica, patinets elèctrics, sabates, joguines eròtiques... Qualsevol tipus de cosa que la gent es pugui arribar a imaginar."

Molts d'aquests paquets els va deixar de repartir Correus per pressió dels sindicats. Però, lluny de frenar el repartiment, l'empresa pública l'està derivant a la seva filial Correus Express, a la qual fins i tot demana hores extres nocturnes, prohibides per llei.

"Si el govern amb el seu president de Correus al capdavant i un equip executiu envien els treballadors a casa, per què als treballadors de Correus Express els fa treballar més? És que hi ha treballadors de primera i treballadors de segona dins del mateix grup amb capital 100% públic?"

Els sindicats també denuncien que per fer front a la demanda s'han incrementat els treballadors d'ETT en un 50%, uns 300 treballadors. Contactada per TV3, Correus no ha fet cap comentari.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut