Barcelona

Córrer, amagar-se i trucar al 112, els consells a seguir en casos de terrorisme

Sis mesos després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, els Mossos d'Esquadra recorden els consells a seguir en casos de terrorisme

RedaccióActualitzat

Sis mesos després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, els Mossos d'Esquadra recorden els consells a seguir en casos de terrorisme.

El primer que s'ha de fer, si es pot, és córrer per fugir del lloc dels fets. Marxar encara que altres persones no hi estiguin d'acord, sempre sense utilitzar els ascensors. Deixar les coses personals i ajudar a evacuar l'altra gent que es trobi en la nostra situació.

Amargar-se és la segona cosa que s'ha de fer. S'han de tancar les portes i bloquejar-les. Apartar-se de la porta i amagar-se darrere d'objectes grans. No fer soroll i procurar que els terroristes no et vegin. Silenciar el telèfon mòbil. I sobretot, no intentar mai dialogar o negociar amb el terrorista.

La tercera cosa que s'ha de tenir en compte, si una persona es troba en una situació com aquesta, és trucar de pressa al 112 per avisar la policia. Proporcionar-los la posició d'on s'està i dir-los per on es mou el terrorista. Quan arribin les forces de la seguretat, s'ha de mantenir la calma i seguir les seves instruccions.

 

ARXIVAT A:
Terrorisme
Anar al contingut