Clients atrapats han forçat l'obertura d'una porta de l'Ikea
Clients atrapats han forçat l'obertura d'una porta de l'Ikea (Captura Twitter @fangshimin)

Corredisses per fugir d'un Ikea de Xangai que volien tancar per un cas de covid

Desenes de clients hi havien quedat atrapats perquè havia entrat a la botiga el contacte estret d'un positiu

RedaccióActualitzat

La por a haver de fer quarantena ha causat escenes de caos dins un Ikea de Xangai. Desenes de clients han fugit de la botiga mentre el personal de seguretat intentava tancar-la amb tots a dins.

El motiu és que hi havia entrat un contacte estret d'un cas positiu, un nen de 6 anys asimptomàtic que havia tornat a la ciutat d'un viatge al Tibet, segons ha informat el subdirector de la Comissió de Salut de Xangai, Zhao Dandan.

Les imatges de l'escena, verificades per lagència AFP, s'han viralitzat a les xarxes socials:

El vídeo mostra famílies senceres retingudes a dins de la botiga, així com clients que corren o empenyen les portes per poder sortir. En principi, tots ells tenen l'ordre de fer dos dies de quarantena i controlar el seu estat de salut cinc dies més, ha explicat Zhao Dandan.

 

Política de covid zero

L'escena s'entén dins l'estricta estratègia sanitària que continua aplicant la Xina davant la covid: quarantena de les persones que donen positiu, confinaments o proves PCR generalitzades i obligatòries.

Un altre exemple: a principis d'agost, 80.000 turistes van ser confinats a l'illa tropical de Hainan, una destinació al sud de la Xina molt popular en aquesta època de l'any. Si bé alguns han pogut tornar a les seves ciutats, desenes hi continuen atrapats.

A la primavera, la capital econòmica, Xangai, va ser confinada durant dos mesos, com a resposta al pitjor brot epidèmic al país en dos anys. Ara s'informa de menys d'una desena de casos positius cada dia a la ciutat, gairebé tots asimptomàtics, i tot just aquest cap de setmana s'ha anunciat que ja podran reobrir les escoles després de més de cinc mesos. 

Això sí, professors i estudiants s'hauran de fer testos abans i se'ls demana que tinguin cura de la seva salut durant els 14 dies anteriors a l'obertura.

ARXIVAT A:
XinaCoronavirus Confinament Covid-19Òmicron
Anar al contingut