Madrid

Correa exculpa Álvarez Cascos i acusa les grans constructores, com OHL, ACS i Dragados, de pagar suborns al PP

El presumpte cervell de la trama Gürtel està posant noms al seu relat de comissions il·legals

RedaccióActualitzat

Més detalls sobre la corrupció generalitzada que hauria esquitxat el Partit Popular. Francisco Correa, presumpte cervell de la trama Gürtel, torna a declarar aquest divendres en el judici, després de confessar, en el primer dia de la seva declaració, haver cobrat comissions per al PP.

Correa, que aquest dijous va evitar carregar contra l'actual cúpula dels populars, està posant noms al seu relat de comissions il·legals. Correa també ha acusat grans constructores espanyoles, com OHL, ACS i Dragados, de pagar suborns al PP per obtenir obra pública. Segons ell, mediava entre aquestes empreses i els ministeris de Medi Ambient i Foment. L'acusat ha explicat com funcionava:

"Venia un empresari, ens donava una licitació, ens deia què volia aconseguir i nosaltres mediàvem."

 



Exculpa Álvarez Cascos

El presumpte cap de la trama corrupta ha exculpat l'exministre d'Aznar i exsecretari general del PP, Francisco Álvarez Cascos, del repartiment de beneficis obtinguts per l'organització de les campanyes electorals municipals, autonòmiques, generals i al Parlament Europeu que es van celebrar en els anys 2003 i 2004.

Ha admès que va dividir el 50% dels ingressos obtinguts amb Luis Bárcenas, Gerardo Galeote, l'exalcalde de Pozuelo Jesús Sepúlveda i l'exdiputat per Segòvia Jesús Merino, però ha negat a preguntes de la fiscal que la sisena persona amb qui es van dividir els ingressos, identificada en la seva comptabilitat amb les sigles PAC, fos Álvarez Cascos. "No és Paco Cascos", ha dit.

Primer dia de confessió

En el primer dia de la seva declaració, Correa va detallar que cobrava comissions del 3% a empresaris per adjudicacions i després les feia arribar al partit. A més, va situar l'extresorer Luis Bárcenas com a centre de les corrupteles. Durant la compareixença, de més de set hores, no només va reconèixer el delicte, sinó que va dir que el que feia ell és una pràctica generalitzada al conjunt de l'Estat per part de tots els partits.

El PP se'n renta les mans

 

Mentrestant, la direcció del PP es renta les mans del cas Gürtel. La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, diu que és cosa del passat. Això després que la formació no hagi aconseguit que el jutge anul·lés el judici:

"Es jutgen fets que van passar fa molts anys. Tots, i especialment els que militem al PP, el que volem és que es dirimeixen les responsabilitats penals."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut