Francisco Correa, en la seva declaració aquest dijous a l'Audiència Nacional
Francisco Correa, en la seva declaració aquest dijous a l'Audiència Nacional (EFE)

Correa diu que tenia diners a Suïssa en el mateix compte que el rei Joan Carles

El president del tribunal li ha demanat que no fes aquestes acusacions contra l'antic cap d'estat, que no es podia defensar perquè no era a la sala

Actualitzat

El presumpte cervell de la trama Gürtel, Francisco Correa, ha dit que va tenir diners a Suïssa en el mateix compte que el rei Joan Carles i altres grans fortunes espanyoles.

El suposat cap de la Gürtel ha explicat que els seus diners a Suïssa els gestionava Arturo Fasana, que els va col·locar al compte "Soleado", el mateix on, segons van dir-li, tenien fons grans fortunes espanyoles, entre les quals hi havia la del rei emèrit:

"Que expliqui Fasana els comptes de totes les grans fortunes espanyoles que hi ha al mateix compte que el meu; gent molt important que està cada dia a la televisió."

Correa ha explicat que l'exvicepresident de Repsol i assessor fiscal José Ramón Blanco Balín va portar-lo a Ginebra i va presentar-li Fasana, a qui va presentar com algú que "té un despatx que porta grans fortunes espanyoles", i també Dante Canonica, un altre gestor de comptes suïssos relacionat amb clients espanyols.

 

 

El presumpte cap de la Gürtel ha explicat que aleshores ell ja tenia diners a Suïssa i també a Mònaco, uns diners que, "òbviament, no estaven declarats a Espanya", segons ha dit.

Aquests gestors van obrir-li un compte al banc Credit Suisse i van demanar-li que no fes preguntes. Li van comentar que els seus fons es passarien a aquest compte "Soleado" i van justificar-li:

"És on estan passant les grans fortunes del país, inclosa la del rei d'Espanya."

 

 

El president del tribunal ha interromput Correa i li ha demanat que no faci aquestes acusacions contra qui va ser cap d'estat ni cap a altres persones que no eren a la sala i no es podien defensar.

Correa li ha donat la raó, no sense apuntar que, si no havia parlat abans, era perquè tenia "por" que li pogués passar alguna cosa.

 

El rei emèrit Joan Carles I
El rei emèrit Joan Carles I (Europa Press / José Oliva)

 

Després de Correa ha declarat l'exconseller del govern valencià i expresident de les Corts Juan Cotino, que ha negat que participés en l'adjudicació dels contractes investigats.

Cotino ha dit que només va col·laborar, a petició de l'arquebisbat, en qüestions de seguretat i voluntaris durant la visita del papa per la seva experiència com a exdirector general de la Policia.

 

 

Judici als contractes de la visita del papa

L'Audiència Nacional jutja aquests dies els presumptes contractes irregulars adjudicats a empreses de la trama Gürtel per la visita del papa Benet XVI a València l'any 2006.

Entre els acusats hi ha Cotino i també l'exdirector general de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) Pedro García Gimeno, per als quals la Fiscalia demana 11 i 40 anys de presó, respectivament.

També es jutja Correa, el suposat cap de la trama; el seu número dos, Pablo Crespo; i el responsable de la xarxa a València, Álvaro Pérez, "el Bigotes"; tots tres complint penes de presó per altres peces del cas.

La Fiscalia creu que, entre ells tres, García Gimeno i Blanco Balín s'haurien repartit prop de 3,4 milions d'euros de diner públic.

 

 



 

ARXIVAT A:
Casa Reial espanyola Gürtel
Anar al contingut