Els restauradors reclamen ajudes per "l'allau d'anul·lacions" per Setmana Santa
Terrasses buides davant l'amenaça del coronavirus (pxfuel)

Coronavirus: els restauradors reclamen ajudes per "l'allau d'anul·lacions" per Setmana Santa

Davant la crisi del coronavirus, el Gremi de Restauració de Barcelona demana mesures excepcionals per pal·liar els efectes econòmics

RedaccióActualitzat

Crit d'alerta dels restauradors. Reclamen "mesures excepcionals" per pal·liar els efectes econòmics de l'expansió del coronavirus, "davant l'allau d'anul·lacions de reserves" per Setmana Santa. El Gremi de Restauració de Barcelona avisa que aquest pot ser el primer símptoma d'una paràlisi en l'activitat de bars i restaurants.

En un comunicat, els restauradors demanen aturar la tramitació dels pressupostos o bé aprovar modificacions per no aplicar l'increment i la creació de nous impostos.

"És il·lògic que en un context d'emergència econòmica, la Generalitat es disposi a elevar encara més la fiscalitat que han de suportar les empreses"

Segons el Gremi, la quarantena sanitària ha d'anar acompanyada d'una "quarantena econòmica", amb mesures per evitar que les empreses facin fallida durant la crisi.

 

Crida a les administracions i als bancs

A banda de la petició a la Generalitat, els restauradors reclamen a l'Ajuntament de Barcelona que aprovin una carència en el pagament de la taxa de terrasses i, abans d'acabar l'any, revisin a la baixa els nous imports aprovats a l'últim plenari.

Pel que fa al govern espanyol, demanen que es permeti que els expedients de regulació temporal d'ocupació puguin ser adoptats de manera unilateral sense que calgui obrir el període de consultes obligatori. Això implicaria, diu el Gremi, suspendre els contractes de treball de manera temporal i evitaria, per tant, haver de recórrer a l'acomiadament col·lectiu.

Els restauradors reclamen ajudes per
Els restauradors de Barcelona demana una "quarantena econòmica"


A més, també plantegen altres mesures dirigides a empreses de restauració que hagin hagut de tancar al públic, ja sigui per decisió de l'autoritat, per caiguda del consum o perquè tinguin una reducció dràstica dels ingressos.

Davant d'una situació com aquesta, demanen que s'anul·lin determinats impostos o que n'ajornin el pagament sense interessos. Els restauradors de Barcelona també reclamen obligar les entitats bancàries a acceptar una moratòria en el pagament de préstecs i una carència forçosa per deixar de pagar el lloguer del local mentre duri el tancament.

El gremi destaca que totes les esperances del sector estaven fixades en la Setmana Santa després de la cancel·lació del Mobile World Congress i de l'ajornament de la fira Alimentària. Unes expectatives que se'n van en orris tenint en compte la propagació del coronavirus i els seus efectes negatius en l'economia.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Gastronomia
Anar al contingut