Les escoles de l'àrea de Seül estaran tancades fins a l'11 de setembre pel repunt de casos de la Covid

Corea tanca les escoles de Seül i farà educació online pel fort rebrot de la Covid

El govern estableix per primer cop l'ús obligatori de la mascareta en espais públics, tant a l'interior com a l'aire lliure, i prohibeix assistir a esglésies o bars de karaoke

Actualitzat

Corea del Sud ha ordenat aquest dimarts tancar la majoria d'escoles a Seül i els seus voltants fins a l'11 de setembre. Les classes es faran, a partir d'ara, online.

Aquesta quarantena és l'última mesura implantada pel govern per poder contenir la propagació de nous casos de coronavirus, que s'han tornat a disparar en una zona al voltant de la capital densament poblada.

El Ministeri d'Educació només ha establert una excepció per als estudiants dels instituts que han de fer l'examen d'ingrés a la universitat aquest desembre; la resta rebran la seva formació des de casa.

 

Mascaretes per primer cop

Almenys 150 alumnes i 43 membres del personal escolar han donat positiu dins l'àrea de Seül, segons les últimes dades del ministeri.

Seül va ordenar aquest dilluns per primer cop l'ús de mascaretes en llocs públics, tant en l'interior com a l'aire lliure.

També ha ordenat tancar llocs com esglésies, cabarets, bars de karaoke i altres locals considerats d'alt risc.

Les alarmes es van disparar dissabte, quan es van detectar 397 persones infectades, el recompte diari més alt des de principis de març, moment que va començar la propagació del virus.

 

Repunt de casos greus

L'agència estatal pel control de la pandèmia va informar de 280 nous contagis aquest dilluns. Les xifres globals del país són 17.945 casos i hi ha hagut 310 morts.

Les autoritats sanitàries temen un nou esclat amb força de la malaltia i han demanat als ciutadans que es quedin a casa i viatgin només si és estrictament necessari.

La setmana passada es van registrar rebrots de casos més greus, que comparats amb altres pics de la pandèmia fan sospitar que podria significar un augment de la mortalitat.

 

Protestes dels metges

El Ministeri de Sanitat té un altre front obert, les protestes dels metges pel pla governamental per reforçar el sistema sanitari del país.

Té previst augmentar en 4.000 el nombre d'estudiants que cursaran medicina els pròxims deu anys.

Els metges consideren que inundar de facultatius el mercat no és la solució als problemes estructurals que arrossega l'atenció sanitària en aquest país.

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació
Anar al contingut