Kim Jong Un en una imatge d'arxiu durant els funerals del seu pare
Kim Jong Un, el nou líder de Corea del Nord.
Pyonyang

Corea del Nord designa Kim Jong Un com a comandant suprem de les forces armades

Kim Jong Il ho va deixar tot lligat i ben lligat. El fill del dictador nord-coreà, Kim Jong Un, continua consolidant el poder que li va llegar el seu pare i el règim no trontolla per enlloc. Corea del Nord ja ha designat Jong Un com a comandant suprem de les seves forces armades, una posició que tenia el seu pare i que li dóna el poder de controlar un dels exèrcits més grans del món.

RedaccióActualitzat
A Corea del Nord canvien els noms i les cares, però el règim no tremola. El temor d'una transició convulsa al país que té l'arma nuclear s'esvaeix cada dia que Kim Jong Un consolida més el seu poder.

L'hereu de Kim Jong Il és ara també el comandament suprem de les seves forces armades. El nomenament s'ha fet d'acord amb les últimes voluntats del seu pare, expressades per escrit en un document del 8 d'octubre.

D'aquesta manera, el nou Kim assumeix el comandament d'un dels exèrcits més grans del món en un clima d'immobilisme i continuïtat. La cúpula militar ja ha advertit a la comunitat internacional que no han d'esperar cap reforma en la nova etapa del règim comunista.

Pyongyang tampoc té cap intenció de suavitzar les relacions amb Corea del Sud. Ha promès represàlies contra Seül perquè no va retre homenatge a la figura del dictador mort fa quinze dies.
Anar al contingut