El president sud-coreà en una visita a les tropes (Font: Reuters)
L'advertència arriba després d'una nova tanda de maniobres militars sud-coreanes. (Font: Reuters)

Corea del Nord amenaça amb una "guerra santa" amb armes nuclears contra el Sud

Corea del Nord es declara disposada a una guerra santa contra el sud utilitzant el seu armament nuclear dissuasiu, segons fonts oficials de Pyongyang. L'advertència arriba hores després d'una nova tanda de maniobres militars de les forces armades sud-coreanes.

Actualitzat
El responsable militar nord-coreà ha acusat Seül de buscar l'esclat d'un conflicte armat a la península i ha afegit que Pyongyang s'està preparant per afrontar-ho amb el seu poder atòmic dissuasori. No és el primer cop que el règim comunista amenaça d'atacar el Sud amb armes atòmiques, però -segons els experts- l'advertència és retòrica perquè no té mecanismes militars per llançar-les.

Corea del Sud reconeix que els exercicis d'avui, els més importants per terra i aire en un any, busquen intimidar el país veí. En una visita a les tropes en maniobres, el president sud-coreà, Lee Miung-bak, ha advertit el Nord que llançarà un atac despietat contra el seu territori si repeteixen l'agressió del mes passat que va matar 2 civils i 2 militars. Lee considera que estan equivocats tots aquells que pensen que amb paciència es pacificarà la península.

Els exercicis militars s'han fet a 20 quilòmetres de la frontera, al nord de Seül, i hi han participat prop de 800 soldats de l'exèrcit i de les forces aèries. En les proves s'han fet servir més d'un centenar d'armes pesants, entre aquestes míssils antitancs, canons autopropulsats, avions i helicòpters de combat.



Anar al contingut