Corbyn donarà suport a un segon referèndum sobre el Brexit
El líder del Partit Laborista britànic, Jeremy Corbyn, la setmana passada a Brussel·les (Reuters)
Londres

Corbyn donarà suport a un segon referèndum sobre el Brexit

El cap de l'oposició anuncia als diputats laboristes que presentarà una esmena la setmana que ve al Parlament britànic

Actualitzat

El Partit Laborista britànic ha obert la porta a la celebració d'un segon referèndum sobre el Brexit. El líder del partit, Jeremy Corbyn, ha anunciat que proposaran o donaran suport a una esmena a favor d'un altre referèndum sobre la relació del Regne Unit amb la Unió Europea, quan han passat més de dos anys de la victòria dels partidaris de sortir-ne.

Reunit amb els diputats laboristes a la Cambra dels Comuns, Corbyn els ha avançat que presentarà la setmana que ve presentarà una esmena al Parlament britànic. Caldrà veure si el text de la moció presenta alguna condició prèvia i, en el cas que tiri endavant, si caldria ajornar el Brexit quatre mesos per poder preparar un nou referèndum.

Amb aquesta decisió, quan només falta un mes per a la data límit autoimposada per fer efectiu el Brexit, Corbyn vol evitar noves dimissions en el partit, després que la setmana passada nou diputats laboristes abandonessin el partit per, entre d'altres, el desacord amb la posició sobre el Brexit.

 

 

La qüestió d'un hipotètic segon referèndum sobre el Brexit fa mesos que sobrevola la política britànica. A mitjans d'octubre, desenes de milers de persones van reclamar en una manifestació a Londres tornar a votar sobre la sortida de la UE. La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, també va reclamar un segon referèndum després que el Parlament britànic rebutgés l'acord a què havia arribat l'executiu britànic amb Brussel·les.

Tanmateix, la primera ministra britànica, Theresa May, s'oposa a la celebració d'un segon referèndum.

 

Un partidari de continuar a la Unió Europea, manifestant-se aquest dilluns davant del Parlament britànic (Reuters)

 

ARXIVAT A:
Brexit
Anar al contingut