Madrid

Corbacho limitarà l'edat de les prejubilacions en els ERO

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, ha anunciat que revisarà l'actual legislació sobre els expedients de regulació d'ocupació (ERO) i que vol limitar l'edat de les prejubilacions. A més, Corbacho ha dit davant del Congrés que estudia la possibilitat que els dies d'un expedient de regulació temporal no computin a l'hora de calcular les prestacions d'atur. Tot plegat, l'endemà que Zapatero aconseguís endarrerir la seva pròpia compareixença sobre aquesta qüestió al Congrés fins al 10 de febrer.

Actualitzat
Corbacho ha parlat de la possibilitat de "reposar les prestacions percebudes pel treballador per suspensió de contracte, si posteriorment resulta acomiadat". 

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha assegutat que el 2010 no ha de ser l'any de la sortida de la crisi, "sinó el de la recuperació". Abans de la seva compareixença davant la Comissió Permanent en el Congrés, Corbacho ha dit als periodistes que en el segon semestre de l'any ja es notaran els primers símptomes de la sortida de la crisi i "es visualitzarà una sortida progressiva" d'aquesta situació dolenta.

A més s'ha mostrat convençut que no s'arribarà a la xifra dels quatre milions d'aturats, gràcies a les mesures del govern que "permetran generar llocs de treball directes". Entre aquestes mesures, ha destacat la injecció de 8.000 milions d'euros per finançar obres públiques que seran impulsades pels ajuntaments, "que permetran crear al voltant d'uns 300.000 llocs de treball i serviran per frenar la destrucció de llocs de treball".
 
El ministre ho ha avançat al Congrés dels Diputats l'endemà que la Diputació Permanent del Congrés arribés a un acord d'última hora, al qual es van sumar PSOE i tots els partits de l'oposició, excepte el PP, per evitar que comparegués el president Zapatero

El president del govern espanyol havia de parlar durant un ple extraordinari la setmana que ve per tractar precisament de l'atur. No obstant, el debat sobre la destrucció dels llocs de treball se celebrarà finalment el 10 de febrer, coincidint amb l'inici de la campanya dels comicis a Galícia i el País Basc, i amb la publicació de les noves xifres de l'atur, les del gener, que s'espera que siguin millors que les de l'últim mes del 2008.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut