Cop sobre la taula de la UE a les farmacèutiques pel retard amb les vacunes
Dosis de la vacuna (EFE)

"Cop sobre la taula" de la UE a les farmacèutiques pel retard amb les vacunes

Itàlia ha decidit emprendre accions legals contra AstraZeneca per l'incompliment amb les vacunes acordades, com ja va fer amb Pfizer i BioNtech

La Unió Europea està pressionant les farmacèutiques perquè entreguin les dosis de les vacunes contra la Covid que s'havien compromès a enviar durant el primer trimestre de l'any.

Després dels retards anunciats de Pfizer i AstraZeneca, el president del Consell Europeu, Charles Michel, ha assegurat que faran que es "respectin" els contractes validats amb les farmacèutiques i utilitzaran "tots els mitjans legals disponibles" perquè compleixin amb les entregues.

Michel ha dit en una entrevista a la ràdio Europe 1 que han "hagut de lluitar i donar un cop sobre la taula" per demanar claredat sobre les raons per les quals s'han anunciat retards en els enviaments de les dosis.

"Demanem a les empreses un diàleg transparent", ha dit Michel, que també ha exigit a Pfizer claredat sobre la sisena dosi disponible en els vials, i que multiplica els beneficis de la farmacèutica, que va signar pel nombre de dosis venudes, no per ampolletes.

La Comissió Europea va dir dijous que Pfizer li havia comunicat que recuperaria completament el ritme de producció "a partir de la setmana que ve".
 

Itàlia emprèn accions legals contra AstraZeneca

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, ha anunciat aquest diumenge que Itàlia emprendrà accions legals contra la farmacèutica AstraZeneca per la reducció del lot de vacunes, com ja ha fet amb Pfizer i BioNtech pels mateixos motius.

Itàlia podria no tenir suficients vacunes per administrar la segona dosi corresponent als qui ja han rebut la primera.

A Bèlgica, en canvi, el primer ministre, Alexander De Croo, s'ha mostrat en contra de portar als tribunals Pfizer, i defensa que la via judicial "no és la solució".

La majoria d'estats membres han manifestat el seu malestar i han demanat a les empreses que compleixen amb les dosis pactades en els terminis establerts.

ARXIVAT A:
VacunesUnió Europea
Anar al contingut