Acció dels CDR al peatge de Martorell, on van aixecar les barreres (ACN)
Acció dels CDR al peatge de Martorell, on van aixecar les barreres (ACN)

Coordinació dels CDR: "Mai hem proposat cap acció que pugui ser considerada terrorisme"

Els CDR es desmarquen d'accions violentes: "Sempre ens hem basat en la desobediència civil no-violenta"

RedaccióActualitzat

Els CDR refermen la seva estratègia d'actuacions no-violentes i acusen l'estat espanyol d'una campanya de criminalització interessada. En una entrevista per escrit a "El matí de Catalunya Ràdio", els membres de la cúpula col·legiada d'aquests comitès expliquen que en cap assemblea local no s'han proposat accions susceptibles de ser actes terroristes.

Els responsables de la coordinació dels comitès sostenen que mai avalarien accions que posessin en risc la vida de les persones. Asseguren que el de la violència és un debat interessat:

"El moviment dels CDR sempre s'ha basat en la desobediència civil no-violenta i no hi ha cap canvi en aquest sentit. El debat sobre la violència és interessat, prové de les mateixes institucions de l'Estat que volen condemnar per rebel·lió en Jordi Sànchez i en Jordi Cuixart, per esmentar dos presos polítics, i que consideren que és violent desconvocar una concentració enfilats a un cotxe."

Aquests membres dels comitès que van néixer per a tasques d'organització del referèndum de l'1 d'octubre asseguren que en aquests dos anys es mantenen en l'estratègia de la desobediència civil no-violenta.

En l'entrevista, defensen que l'eslògan "Tots som CDR" continua sent una realitat perquè descriu la premissa que n'és integrant qui se'n vol sentir membre en les assemblees locals.

"Qualsevol persona pot participar en les assemblees dels CDR. Aquestes 7 persones detingudes, com moltes altres, poden haver participat en les seves assemblees locals. Això que diem que "Tots som CDR" no és un eslògan, és una realitat."

 

Un dels detinguts en l'operació Judes, que els CDR consideren un muntatge de l'Estat

 

Els portaveus han volgut preservar la seva identitat, ara que fa gairebé tres setmanes de la detenció de 7 persones en l'anomendada operació Judes, identificades com a membres dels CDR i a qui el jutge veu indicis de pertànyer a organització terrorista.

"Des del moviment dels CDR pensem que es tracta d'un altre muntatge policial, judicial i periodístic, com el dels joves d'Altsasu i molts d'altres, sense cap fonament real, per la qual cosa exigim la immediata posada en llibertat de les 7 detingudes del passat 23 de setembre."

ARXIVAT A:
CDROperació JudesProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut