Barcelona

Convoquen 500 places de mosso d'esquadra amb nous requisits d'edat i estudis

Les persones interessades a ser mosso o mossa d'esquadra tindran vint dies per fer la inscripció, segons ha anunciat Jané

RedaccióActualitzat

A partir de dissabte, les persones interessades a ser mosso o mossa d'esquadra es podran apuntar a les oposicions per optar a una de les 500 noves places que es crearan, segons ha anunciat el conseller d'Interior, Jordi Jané. Tindran vint dies per inscriure-s'hi.

Nous requisits per accedir-hi

En aquesta nova convocatòria es canviaran alguns dels requisits: s'elimina el límit d'edat de 35 anys i s'hi podran presentar persones de 18 a 65 anys. Pel que fa a la formació, ja no n'hi haurà prou de tenir l'ESO, ja que es demanarà, com a mínim, tenir el títol de Batxillerat.

Una altra de les novetats de la convocatòria és que s'inclou a les bases la possibilitat de dur tatuatges. Els aspirants podran portar tatuatges que siguin visibles quan es du uniforme, tot i que amb algunes condicions: no podran fer de més de 15 centímetres quadrats al coll ni més de 70 al braç, i tampoc es permeten els que continguin missatges amb valors que no es considerin pertinents, segons el que estableix el Codi Ètic de la Policia.

Aquest divendres es farà pública la convocatòria al DOGC i es penjaran a la pàgina web de la Generalitat les bases del concurs.

Els nous mossos d'esquadra acabarien el procés de selecció i la formació a finals del 2018 o principis del 2019, quan començarien a treballar.

Les 500 noves places d'agent de la policia catalana són les 50 que va autoritzar el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública més 450 que la Generalitat ha inclòs acollint-se a la llei de pressupostos generals de l'Estat per al 2017.

De cara al 2018, la Generalitat té previst fer una altra convocatòria per crear 500 places més de mosso d'esquadra.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut