Mossos
Mossos

La Generalitat convoca 750 noves places de mossos i 250 de bombers

S'ha fet servir el sistema de "reposició acumulable de sectors prioritaris" per no haver de demanar permís al govern espanyol

RedaccióActualitzat
TEMA:
Mossos d'Esquadra

Convocada un nova promoció per a Mossos d'Esquadra i Bombers de la Generalitat. Pel que fa als Mossos, hi haurà 750 noves places. L'última convocatòria de Mossos va ser l'any passat, després de sis anys de no fer-se'n cap, un fet que va provocar un dèficit d'efectius en el cos policial.

Pel que fa als Bombers, s'ofertaran 250 noves places. L'anunci de les dues convocatòries l'ha fet el govern aquest dijous al migdia, en la compareixença posterior al consell executiu.

 

L'augment d'efectius dels bombers és una de les reivindicacions de les últimes protestes, que denuncien falta de personal en alguns parcs.

Aquesta iniciativa serà d'aplicació immediata per l'aprovació d'un decret llei del govern català.


Són 1.000 places de "reposició acumulable"

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat que les places que s'ha aprovat crear, de fet, no són noves, sinó que són places que han quedat vacants per jubilacions dins de la Generalitat.

 

Segons Buch, la Generalitat necessitaria una autorització del govern espanyol per poder crear places noves, i que amb el sistema de "reposició acumulable de sectors prioritaris", han pogut sumar aquest miler de places per dedicar-les als cossos de Mossos i de Bombers:

"Ho fem amb els recursos que tenim i que no està sotmès a cap tipus de possibilitat o garantia que s'aprovi en els pròxims pressupostos, siguin els de la Generalitat o siguin els del govern espanyol."

"Això vol dir que tot el govern ha fet un esforç per anar recuperant places de jubilacions que hem tingut i anar-les posant en una llista per acabar acumulant totes aquestes en cossos de seguretat i d'emergències d'aquest país que els feia falta de debò."

Aquest sistema de reposició acumulable el va fixar la llei 6/2008, que permet agrupar places que hagin quedat vacants en diferents sectors considerats prioritaris i dedicar-les a un o a diversos d'aquests sectors.

Buch ha anunciat la creació de les noves places poques hores després d'haver de sortir escortat de la conselleria degut a una protesta de mossos.

 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut