Barcelona

Aglomeracions a les andanes en la primera aturada parcial al metro aquest divendres

Les aturades s'han convocat entre les sis i les deu del matí, i entre les quatre de la tarda i les vuit del vespre

RedaccióActualitzat

Aquest divendres torna a haver-hi aturades parcials al metro de Barcelona en protesta per la gestió de TMB en la crisi de l'amiant.

L'aturada del matí s'ha convocat entre les sis i les deu del matí. La de la tarda serà entre les quatre de la tarda i les vuit del vespre. Igual que en la vaga del 29 d'abril, els treballadors faran aturades de quatre hores per torn.

Per evitar que les andanes es desbordessin per la menor freqüència dels combois, a primera hora s'ha regulat els accessos a les andanes d'algunes estacions de l'L5 i l'L1. Poc després de les 7 del matí, s'ha començat a regular en els enllaços de l'estació de la Sagrera, uns minuts més tard s'ha fet això mateix en la de Sagrada Família i, esporàdicament, també s'ha fet a l'estació de Verdaguer.

 

Des de TMB s'ha demanat als passatgers que se segueixin les indicacions del personal.

 

Per aquesta vaga, el Departament de Treball de la Generalitat ha fixat uns serveis mínims del 40% per a les hores punta i un 20% per a les hores vall. El conseller de Treball, Chakir el Homrani, ha justificat aquests serveis mínims dient que el metro és un element indispensable per a la mobilitat ciutadana.

TMB ha alertat que aquests serveis mínims també seran insuficients i que el servei es veurà afectat considerablement per la vaga. La direcció de la companyia diu que no es podrà garantir el dret a la mobilitat.

De cara al dilluns 20 i al divendres 24 de maig torna a haver-hi aturades parcials convocades. Es tracta de la sisena vegada que el comitè convoca aturades parcials del metro des del gener d'aquest any.

 

TMB regulant l'entrada de l'estació de la Sagrera, durant la vaga d'aquest divendres

 

Crisi de l'amiant

Els sindicats del metro han convocat de nou aquestes noves jornades de vaga per la gestió que fa TMB de la crisi de l'amiant en el suburbà barceloní.

Des de fa temps, els sindicats denuncien que la presència de fibrociment en mal estat ha alliberat fibres que han provocat afectacions pulmonars a alguns treballadors.

Les aturades parcials s'han convocat aquest divendres i el 24 de maig de 6.00 a 10.00 i de 16.00 a 20.00, mentre que el 20 de maig haurà aturades de dues hores: de 7.00 a 9.00 i de 16.00 a 18.00.

ARXIVAT A:
AmiantMobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut