Usuaris pujant a un tren de l'alta velocitat a l'estació de Sants (ACN)

Convocada vaga a Renfe a l'inici del pont de Tots Sants i el 7 i 11 de novembre

Els sindicats CCOO, UGT i SEMAF protesten pel bloqueig del conveni col·lectiu

Els principals sindicats de Renfe, CCOO, UGT i SEMAF, han convocat tres dies de vaga: el 28 d'octubre i el 7 i 11 de novembre.

Consideren que la direcció de l'empresa pública "està bloquejant, unilateralment i deliberadament, la negociació col·lectiva, la qual cosa suposa greus perjudicis al conjunt de la plantilla", segons denuncien en un comunicat.

La primera jornada de vaga és el divendres 28 d'octubre, des de les 00.00 fins a les 23.00, coincidint amb la sortida del pont de Tots Sants.

També han convocat vaga el dilluns 7 i el divendres 11 de novembre. Cal tenir en compte que dimecres 9 és festiu a la ciutat de Madrid, l'Almudena. En aquest cas, l'aturada serà en dues franges: de 6 a 9 del matí i de 6 a 8 del vespre.

Les vagues convocades s'afegeixen a una concentració davant del Congrés dels Diputats, el dia 19 d'aquest mes.

Els sindicats es queixen que el bloqueig de la negociació del conveni "impedeix avançar en els drets de les persones treballadores, amb especial atenció en aquells col·lectius tradicionalment oblidats com els supervisors de secció, supervisors comercials d'estacions i de trens, la carrera professional per als centres de gestió o millora de les categories d'ingrés, entre altres".

També reclamen a Renfe que "doni resposta a l'evident falta de personal en totes les àrees i col·lectius de l'empresa" i, entre altres coses, defensen prorrogar els contractes temporals, arran de la mesura del govern espanyol de mantenir la gratuïtat dels abonaments durant tot l'any.

ARXIVAT A:
Transport públicRenfeDrets laborals
Anar al contingut