Catalunya

Convivència Cívica proposa el bilingüisme i l'ensenyament en llengua materna a les escoles

Davant del Parlament de Catalunya, Convivència Cívica Catalana ha presentat una iniciativa legislativa popular per abolir alguns punts de l'actual llei de política lingüística i la normalització lingüística plena de la Generalitat. Proposen que els nens rebin el primer ensenyament en la seva llengua materna i defensen el bilingüisme escolar. I és que, per aquesta entitat, l'ensenyament en llengua materna es veu "vulnerat" per la llei.

Actualitzat
Convivència Cívica Catalana considera que la Generalitat només garanteix el dret dels nens a rebre el primer ensenyament en llengua materna en el cas dels catalanoparlants i discrimina, per tant, els castellanoparlants. En aquest sentit, per aquesta entitat, l'ensenyament en llengua materna es veu "vulnerat" per la llei de política lingüística i la normalització lingüística plena i per això, han presentat una iniciativa legislativa al registre del Parlament català per fer-hi front.

Amb tot, el president d'aquesta entitat, Francisco Caja, ja ha avançat que les seves accions no s'aturen amb aquesta iniciativa legislativa del Parlament. També ho enviaran al Parlament Europeu perquè s'hi interessi i garanteixi així el dret a rebre l'ensenyament en llengua materna.

Segons el procediment, un cop la mesa del Parlament hagi admès a tràmit la iniciativa que s'ha presentat, Convivència Cívica tindrà quatre mesos per recollir les 50.000 firmes necessàries de suport. Si finalment ho aconsegueix, la presentarà al ple, on els grups parlamentaris l'hauran de debatre i votar.
Anar al contingut