Barcelona

Convergència només farà públics els convenis de la Trias Fargas amb el Palau si l'hi exigeix la justícia

El "cas Millet" ha esquitxat els partits polítics, i ara, després de fer-se públic el sumari, s'ha sabut que conté un anònim de l'agost passat en què es diu que durant les campanyes electorals des del Palau s'ha ajudat diversos partits polítics a canvi de favors. Convergència Democràtica ha reiterat la legalitat dels convenis entre la Fundació Trias Fargas i el Palau, i els ha posat a disposició de la nova administració de l'entitat i de la justícia. Però Esquerra i el PP consideren que els convergents no han donat prou explicacions sobre el cas.

Actualitzat
L'espoli del Palau de la Música continua sent un dels temes estrelles de la política catalana. A l'ull de l'huracà, Convergència Democràtica, després de saber-se que la seva fundació va rebre diners del Palau. Felip Puig ha reiterat un dia més la legalitats dels convenis firmats però diu que només els faran públics si la justícia els ho requereix. El secretari general adjunt de CDC critica que es posi sota sospita una fundació que s'ha finançat de manera correcta i legal a través d'empreses privades mentre altres, en referència a la fundació Campalans, vinculada al PSC, s'han finançat en un "90 o 100% amb fons públics", segons ell.

Pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, els detalls del sumari demostren l'autèntic robatori i espoli de què va ser objecte el Palau de la Música. Nadal nega, però, que no hi hagués control sobre els comptes del Palau i assegura que el que ha passat és que el frau estava tan ben fet que les auditories no van detectar les irregularitats. El conseller afegeix que el govern continuarà donant tot el suport necessari a les fundacions benèfiques i institucions culturals, entre les quals el mateix Palau i l'Orfeó Català malgrat remarcar que es troba molt lluny, als antípodes, diu, dels que "han abusat de la tradició i de la seva condició per espoliar els recursos públics i dedicar-los a engrossir les seves butxaques privades".

Pel secretari general d'ERC, Joan Ridao, la justicia ha d'actuar amb la màxima celeritat en el cas Millet. També reclama explicacions convincents als partits polítics que s'han beneficiat de les subvencions de la Fundació i els demana que tornin els diners ja que, tot i ser legal, no és moral.

I el Partit Popular de Catalunya demana que hi hagi més control de les institucions públiques a les subvencions i al finançament dels partits polítics. La presidenta dels populars catalans, Alicia Sánchez-Camacho, afirma que el seu partit no va rebre ni un euro de Fèlix Millet i demana a Convergència Democràtica que faci pública tota la informació sobre els diners que la Fundació Trias Fargas va rebre de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i de diverses constructores.

Anar al contingut