Barcelona

Convergència i Unió aprofitarà el Debat de Política General per donar una imatge d'unitat

Convergència i Unió està decidida a presentar una imatge d'unitat després de les tensions que han aflorat els últims dies arran de la proposta d'Artur Mas de refundar el catalanisme. Una bona oportunitat per donar aquesta imatge serà en el Debat de Política General que es farà la setmana que ve al Parlament. El grup parlamentari de CiU anirà a l'una a l'hora d'abordar temes com les infraestructures, l'economia, la política social i l'autogovern. Ho ha dit el portaveu parlamentari, Felip Puig, que tot i reconèixer les tensions ha desmentit que hi hagi voluntat de trencar la disciplina de vot al si de la federació. Amb tot, Oriol Pujol, ha demostrat que la polèmica encara és viva i ha demanat a Duran Lleida que s'aclareixi, perquè la seva candidatura "s'aguanta per un fil".

Actualitzat
Convergència i Unió ha criticat el retard en l'execució de les infraestructures a Catalunya. És un dels temes que, sens dubte, centraran part del Debat de Política General de la setmana que ve i amb el qual CiU vol donar la imatge d'unitat interna que ha malmès la crisi dels últims dies.

Segons Felip Puig, aquests retards en l'obra pública acumulen en alguns casos més de tres anys. Les causes, diuen, s'han de buscar en la incapacitat i la mala gestió del govern tripartit. Per això, CiU proposa que es tanqui el Pacte Nacional d'Infraestructures abans d'acabar l'any. I per arribar a un acord demana que s'inclogui un calendari ferm d'execució de les obres i la creació d'un grup de treball per fiscalitzar-ne el compliment. El govern considera que Convergència critica el retard en les infraestructures per mala consciència i que ara posa entrebancs als projectes que ells mateixos havien impulsat. El secretari de Mobilitat, Manel Nadal, ha sortit així al pas de les acusacions de Felip Puig d'incapacitat i mala gestió del tripartit.

Hi haurà altres temes, a banda del d'infraestructures, que centraran les l'estratègia de CiU al Debat de Política General com són la política econòmica i competitivitat, la política social, de família i serveis públics, i l'autogovern i el desplegament de l'Estatut. Precisament en aquest últim apartat, Felip Puig ha explicat que CiU exposarà les seves propostes per al "projecte de país" però ha assegurat que "ni CDC ni UDC" utilitzaran aquest debat per "plantejar tàctiques o estratègies concretes de partit" com seria la refundació del catalanisme que vol impulsar Artur Mas.

En aquest sentit, Puig ha desmentit algunes informacions que apunten que a les files de CiU es podria trencar la disciplina de vot si es defensen mocions de caràcter sobiranista o es planteja la celebració d'un referèndum d'autodeterminació.

Hi ha tensions, és cert


Malgrat la intenció de donar una imatge d'unitat, Felip Puig ha admès que entre Convergència i Unió hi ha una "situació de crisi". Puig no ha estat l'únic a reconèixer-ho. També el diputat i membre del nucli dur de la direcció de Convergència Democràtica, Oriol Pujol, creu que aquesta crisi és més de fons que en altres ocasions perquè, segons diu, la ferida oberta deixarà marca de cara al futur.

El dirigent de Convergència també sosté que el líder d'Unió Josep Antoni Duran Lleida se l'ha de polir com a possible candidat de CiU a les pròximes eleccions generals. Ara bé, no creu que estigui desacreditat per al cartell electoral malgrat la crisi actual a la federació nacionalista. En declaracions a Catalunya Ràdio, Oriol Pujol, també ha demanat a Duran que resolgui si vol ser cap de llista o no, perquè la seva candidatura "s'aguanta per un fil".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut